Je tuin onderhouden neemt veel tijd in beslag, en is vaak niet goedkoop. Daarom baal je natuurlijk enorm als er mollen in je tuin zitten die jonge plantjes eten en je grasveld vernielen. Mollen zijn op zich nuttige beestjes, maar je hebt ze liever niet in je tuin. Gelukkig zijn er meerdere manieren om ze te bestrijden.

Diervriendelijke mollenbestrijding

Gebruik een mollenkoker om de mol te vangen en ver van je tuin ergens vrij te laten. Het diertje raakt hierdoor niet gewond en kan verder leven in een bos of een groot weiland. Zo ben jij van de mol af en leeft het diertje rustig verder.

Geen zin om de mollen te vangen en uit te zetten in het bos? Kies dan voor een mollenverjager. Ga voor een exemplaar dat op zonne-energie werkt zodat je er weinig omkijken naar hebt. Plaats het apparaatje op de juiste plaats en door het specifieke geluid worden de beesten verjaagd.

Mollenklemmen

De snelste manier om mollen te bestrijden is het plaatsen van een mollenklem. Zet deze wel op de juiste manier en de juiste plaats in je tuin, anders kun je heel lang wachten tot je een mol vangt. Het is belangrijk om de klem regelmatig te checken, en een eventueel gevangen mol zo snel mogelijk te verwijderen.

Volop genieten van je tuin zonder mollen

Nu je eindelijk geen mollen meer in je tuin hebt is het tijd voor een feestje. Nodig wat vrienden of familieleden uit en zet een vuurton op je terras. Het is de ideale manier om de avond langer te laten duren, en het een stuk gezelliger te maken. Wil je een stukje vlees grillen? Maak dan een barbecue van je vuurton. Er zijn meerdere online tutorials te vinden, en je bent echt zo klaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here