Veel mensen zien de tuin als een verlengde van de woonkamer. Zodra de temperaturen ook maar iets oplopen zijn de meeste Nederlanders alweer buiten te vinden. Dat de tuin dan een fijne plek is, is dan niet geheel onbelangrijk. Factoren als een lelijke muur kunnen er voor zorgen dat je minder tijd doorbrengt in de tuin, en dat is natuurlijk zonde. Om die reden geven we je in dit artikel een aantal tips om die lelijke muur in de tuin weg te werken, zonder veel moeite te doen of geld uit te geven.

Tuinschilderij of tuinposter

Als je op zoek bent naar een snelle en goedkope manier om die lelijke muur in de tuin te camoufleren, zou je zeker voor een tuinschilderij of tuinposter van PB-Collection moeten gaan. Je kunt er voor kiezen om een poster op te hangen, maar je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten en meerdere posters ophangen. Met een tuinposter kun je in een keer het grootste gedeelte van de muur verbergen achter de poster. Wat betreft tuinposters kun je kiezen uit verschillende printjes. Ga je voor het strand, een tropisch eiland, mooie bloemen of jouw favoriete dier? De mogelijkheden zijn eindeloos en dat betekent dat er voor iedereen wel een passende optie is. Zo hoef je niet langer tegen die lelijke muur aan te kijken!

Muurschildering

Is die muur in de tuin helemaal van jou zelf? Of heb je toestemming van de eigenaar om er je eigen draai aan te geven? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de muur een nieuw kleurtje te geven. Als dat voor jou te saai is en je er liever iets persoonlijks van maakt, is een muurschildering misschien een beter idee. Samen met de kunstenaar kun je bepalen hoe de muur eruit zal gaan zien!

Schutting plaatsen

Als dat creatieve niet echt aan jou is besteed kun je er ook gewoon voor kiezen om er een schutting voor te plaatsen. De schuttingen die je kent van vroeger hebben dan misschien een saai imago, tegenwoordig is dit allang niet meer zo. De schuttingen van vandaag de dag zijn een stuk mooier en moderner. Een schutting kan de uitstraling van jouw tuin zelfs verbeteren. Bepaal voor jezelf of je de schutting tegen de muur aanzet of dat je muur zelf met hout bekleed. Is de muur ook van de buren? Dan is het verstandig om te schutting los er voor te plaatsen. Zo weet je zeker dat je hier geen gedoe om krijgt.

Groen moet je doen

Zorgt die lelijke muur ervoor dat jouw tuin nóg kaler lijkt? Dan denken wij dat jouw tuin wel wat groen kan gebruiken. Door van die lelijke muur een groene muur te maken laat je de tuin meteen opleven. Laat de muur begroeien met klimplanten of een andere plant naar keuze. Je kunt ervoor kiezen om een rasterwerk te plaatsen of een aantal mooie bloembakken op te hangen, waarin je de mooiste plantjes laat groeien. Als je niet echt groene vingers hebt kun je er ook voor kiezen om een haag voor de muur te plaatsen. Deze zijn namelijk onderhoudsarm!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here