Volgens het CBS verhuist een Nederlander gemiddeld zeven keer in zijn of haar leven, dat is zo ongeveer elke tien jaar. Het ouderlijk huis uit, van de studentenkamer af, samen gaan wonen, groter of kleiner willen wonen. Wat de reden van een verhuizing ook is, het is iedere keer weer een grote gebeurtenis en het kan nogal wat kopzorgen opleveren. Je hebt natuurlijk een flinke verzameling spullen en meubels die allemaal van A naar B moeten. Helemaal vervelend wordt het als je in een oude flat woont. Als er al een lift aanwezig is, is deze vaak ver van je voordeur verwijderd en moet je allerlei nare bochtjes om, vaak voldoende om oma’s oude salontafel van een paar verse krassen te voorzien. Zeker voor verhuizingen naar of vanuit flats is een verhuislift huren een goed idee.

Wat is een verhuislift?

Wat is een verhuislift? In principe is een verhuislift Breda een grote traplift die je voor je hoge woning parkeert. Een grote ladderachtige stellage wordt vanaf de grond tot je balkon of openslaande ramen geïnstalleerd. Daarbovenop komt een karretje of plateau wat de traplift naar boven en naar beneden kan afrijden. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is wat spierballen aan zowel de bovenkant aan de onderkant neerzetten om de verhuislift vol te laden en de lading de juiste kant op te sturen. Grote tafels en tweepersoonsbedden die onmogelijk door een trapgat te tillen zijn, zijn in een oogwenk beneden. Ook bij zware spullen als koelkasten en wasmachines kan een verhuislift heel wat rugklachten schelen.

Verhuislift, wat zijn de keuzes?

Een verhuislift is overal in Nederland te huur en hierin zijn vele smaken mogelijk. Zoals bij alle apparaten zijn er eenvoudige verhuisliften en luxere verhuisliften. De eenvoudige modellen moeten vaak van de grond worden opgebouwd, terwijl er ook verhuisliften zijn die bovenop wagens zijn gebouwd. Bij deze laatste categorie is het niet nodig om handmatig op te bouwen, met een paar drukken op de juiste knoppen schuift de verhuislift zichzelf in elkaar en kan je richting je raam manoeuvreren. Het is ook mogelijk om de verhuislift samen met een verhuisbedrijf in te huren. De verhuizers weten dan precies hoe de traplift werkt en hoe deze veilig op te zetten. Voor dit laatste betaal je uiteraard meer, maar het is wel de veiligste keuze. Daarbij weten professionele verhuizers ook precies hoe je een verhuizing het meest efficiënt kan aanpakken, wat ook nog eens flink in de tijd scheelt die je nodig hebt.

Bron: www.bravoverhuizingen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here