De meeste mensen weten wel dat het slim is om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van een woning. Maar wist je dat een makelaar ook enorm kan helpen bij het vinden van je droomwoning? Een aankoopmakelaar biedt veel voordelen. Toch kiest nog lang niet iedereen ervoor om hulp in te schakelen bij het vinden van een nieuwe woning. Dat kan toch ook gemakkelijk zelf? Misschien wel. Maar vergis je niet: een makelaar in Ede of elders bij jou in de buurt kan echt het verschil maken. In dit artikel vertellen we wat een aankoopmakelaar precies doet en waarom het goed is om er één in te schakelen.

De taken van een aankoopmakelaar

 

Maar wat is precies het takenpakket van een aankoopmakelaar? Wat kan hij of zij voor jou betekenen?

 

In de eerste plaats wordt een aankoopmakelaar ingeschakeld om je te helpen bij de zoektocht. Het vinden van een woning lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het tegenwoordig zeker niet. Het aantal beschikbare woningen staat nog steeds niet gelijk aan de groeiende vraag. Daardoor moet je vaak snel wezen om een woning te kunnen kopen. Om nog maar te zwijgen over de prijzen die hierdoor enorm hoog op kunnen lopen. Een aankoopmakelaar heeft zicht op het laatste aanbod bij jou in de buurt en kan je snel in contact brengen met potentiële droomwoningen.

 

Heb je eindelijk je droomwoning gevonden? Dan is het tijd voor de onderhandelingen. En laten we eerlijk wezen: niet iedereen is hier even sterk in. Bovendien komt er ook veel emotie bij kijken. Misschien voel je de concurrentie in je nek hijgen en wil je de woning écht heel graag hebben. Hierdoor is het lastig om objectief te blijven en het hard te spelen. Daarom is het slimmer om dit door een buitenstaander te laten doen. Meestal lukt het een aankoopmakelaar om een betere aankoopprijs af te spreken dan je zelf was gelukt.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Nu het duidelijk is wat een aankoopmakelaar precies voor je kan betekenen, vraag je je misschien af of je er wel echt eentje nodig hebt. Dit zijn immers ook taken die je zelf zou kunnen doen.

Dat klopt. Het ontbreekt echter vaak aan ervaring. Bovendien is het lastig om als koper zelf objectief te blijven. Een makelaar kan je niet alleen vertellen of een woning het waard is, maar is ook eerlijk tegen je als je eisen niet haalbaar zijn. Dat is niet leuk om te horen, maar het bespaart je wel een helse zoektocht en een heleboel teleurstellingen.

Daarnaast levert een aankoopmakelaar je soms ook een voorsprong op. Zeker in de huidige oververhitte huizenmarkt is het prettig om over een expert te beschikken. Zo weet een aankoopmakelaar bijvoorbeeld ook welke woningen binnenkort op Funda komen. Nog voordat deze beschikbaar worden gesteld. Dit kan net het extra zetje geven waardoor jij sneller in aanmerking komt voor een woning die aan de wensen voldoet en je niet (opnieuw) misgrijpt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here