Kunstgras is voor veel mensen een geweldig product. In de eerste plaats omdat gras een heel andere look geeft aan je tuin. Het ziet er groener en zelfs levendiger uit. Want ook in een tuin is het de bedoeling dat je je op je gemak voelt.

 

Nu wordt kunstgras altijd met een tuin geassocieerd. Met de voor- en achtertuin. Maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn? Zo is het mogelijk om kunstgras op je balkon te laten plaatsen. Dat kan bij aanbieders zoals www.gardensense.nl. Heb je een balkon en wil je hier wat meer over weten? In dit artikel krijg je meer informatie.

Kan kunstgras op een balkon worden geplaatst?

Kunstgras in een tuin plaatsen is vrij vanzelfsprekend. Vaak is er voldoende ruimte. Daarbij is ook de ondergrond sterk genoeg om het gewicht te dragen. Bij een balkon is dit natuurlijk een ander verhaal. Veel balkons kunnen geen exorbitante gewichten dragen, waardoor je al wat sneller gebonden bent.

 

Nu is het zo dat kunstgras slechts enkele kilo’s weegt. Vaak gaat het om maximaal 3 kilogram. Bij echt gras is dat al anders. Dit kan zelfs 15 kilogram wegen. Zodoende kan kunstgras inderdaad op een balkon geplaatst worden. Misschien ben je ook al benieuwd naar de voordelen.

Waarom kunstgras op het balkon?

Nu je weet dat kunstgras inderdaad op het balkon geplaatst kan worden, is het nu zaak om te achterhalen of je dit zou willen. Dit doe je aan de hand van je persoonlijke wensen. Het kan daarom helpen om de pluspunten op een rij te zetten.

Niet langer afhankelijk van licht

Veel grassoorten hebben zonlicht nodig om te kunnen groeien en gezond te blijven. Dit kan enkele uren per dag zijn. Maar wat doe je als je balkon het grootste deel van de dag in de schaduw staat? Veel plantensoorten overleven dit niet. Dit is een reden om kunstgras op balkon te laten plaatsen. Kunstgras heeft immers geen licht of schaduw nodig om op kleur te blijven.

Meer groen op het balkon

Ben je niet goed in het verzorgen van planten? Je hoeft je niet te schamen, want je bent niet de enige. Bovendien kan het lastig zijn om meer groen op het balkon te plaatsen. Te veel schaduw kan schadelijk zijn voor de groei van de planten, maar te veel zonlicht ook. Het is daardoor niet makkelijk om de balans te houden.

 

Maar je wilt je balkon natuurlijk wel gezellig maken. Ook in dit geval kun je nadenken over kunstgras op het balkon plaatsen. Het kunstgras kun je in verschillende groentinten kopen en het gras heeft vervolgens geen verzorging nodig. Misschien zie je dit wél zitten.

Een comfortabele ondergrond

Veel balkons hebben een harde ondergrond. Bijvoorbeeld door het gebruik van tegels. Veilig om te spelen of comfortabel om te zitten is dat echter niet. Dit kan opnieuw een reden zijn om kunstgras op het balkon te laten plaatsen. Fijn voor jou, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen of huisdieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here