Een woning die voorzien is van schuine daken heeft onnodig ruimteverlies tot gevolg. Ook beperkt een schuin dak de hoeveelheid lichtinval van buitenaf. Voor schuine daken bieden dakkapellen uitkomst. Behalve een toename aan vierkante meters geniet je met een dakkapel ook van een heerlijk lichte ruimte en vergroot jij de waarde van je huis. Lees in dit artikel waarom je juist met een schuin dak zou moeten kiezen voor dakkapel Eindhoven.

Dakkapel met plat dak

De voordeligste keuze voor extra woonruimte is een dakkapel met plat dak. De uitstraling van je dak is hierbij niet zozeer van belang, aangezien de bovenkant niet zichtbaar is voor de omgeving. Zo kun je ongeacht de kleur van je dakpannen kiezen voor een witte of zelfs antracietkleurige dakkapel. Behalve deze voordelen dien je wel rekening te houden met extra onderhoud. Vallende bladeren en andere afvalsoorten zullen sneller blijven liggen op het platte dak en ook de weersomstandigheden hebben hun uitwerking op jouw uitbouw. Met regelmatig onderhoud is jouw dakkapel in goede staat te houden.

Dakkapel met schuin dak

Naast de traditionele dakkapel met een plat dak kun je er ook voor kiezen om een dakkapel met schuin dak te laten plaatsen. Dit komt niet alleen de uitstraling van je woning ten goede, maar kent daarnaast de volgende voordelen:

· betere integratie met je eigen dak

· minder onderhoud door natuurlijk afval

· verbeterde regenwaterafvoer

· duurzame oplossing

In tegenstelling tot dakleer wordt bij een dakkapel met schuin dak gekozen voor dakpannen. Hiervoor zul je wat dieper in de buidel moeten tasten, maar dat betaalt zich zeker terug. Deze pannen kennen een aanzienlijk langere levensduur en zijn daarmee duurzaam. Door ze in dezelfde stijl als je bestaande dakpannen uit te voeren, vormt jouw aanwinst een fraai geheel met je dak. Waar een dakkapel met plat dak zeker een mooi aangezicht kent, geniet een dakkapel met schuin dak bij sommige mensen de voorkeur. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, vergeet niet om uit te zoeken of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van je dakkapel.

Conclusie

Een dakkapel voor schuine daken is een slimme manier om extra leefruimte in je huis te creëren. Bij de aanschaf van een dergelijke uitbouw kun je kiezen voor een dakkapel met plat dak of een dakkapel met schuin dak. Beide vormen kennen hun specifieke voor- en nadelen. Hierbij kun je denken aan: onderhoud, prijs, lichtinval, duurzaamheid en uitstraling. Ga in gesprek met een betrouwbare partij en laat je goed voorlichten over de beste keuze voor jouw situatie.

Bron: Irisvandaalen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here