Wil jij graag kunnen ontspannen in je eigen tuin? Dan is er niks beters dan een lekker warm bad. Het warme water zorgt ervoor dat je tot rust komt en voelt heerlijk aan. Wanneer je dit graag wilt, dan zijn er een aantal keuzes die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een jacuzzi kiezen, maar ook voor een hottub. Beide hebben hun eigen kenmerken en het is dan ook maar net wat er het beste bij jou past. In dit artikel beschrijf ik waarom een hottub in je tuin de beste oplossing is.

Natuurlijke uitstraling

Zowel een hottub als een jacuzzi is best wel een unit. Wanneer je deze in je tuin plaats, zul je er dan ook vaak tegenaan moeten kijken. Het grote voordeel van een hottub is dat deze grotendeels uit hout bestaat vanaf de buitenkant. Hierdoor krijgt het een natuurlijke uitstraling, waardoor het in plaats van een blok in je tuin, juist een eyecatcher wordt. Een jacuzzi daarentegen is vaak gemaakt van kunststof. Het kan dan wel heel fijn zijn om er in te zitten, maar het is niet altijd het mooiste item van je tuin.

Stoken op hout

Het water in een hottub wordt verwarmt doordat je een vuurtje stookt in de bijhorende kachel. Hier wordt dus geen stroom bij gebruikt, wat bij een jacuzzi wel het geval is. Een jacuzzi werkt namelijk op stroom en kan aardig wat stroom gebruiken. Een reden om voor een hottub te kiezen in plaats van voor een jacuzzi, is voor veel mensen dan ook dat de gebruikskosten hierbij lager zijn. Daarnaast zorgt het vuurtje van de hottub ook voor een behaaglijk sfeertje in de hottub. De combinatie van het knisperende geluid en de geur zorgt ervoor dat je echt het idee hebt dat je in de natuur bent.

Makkelijk schoon te maken

Een ander groot voordeel van een hottub is dat je de unit eenvoudig schoon kunt houden en maken, mits je een goede waterzuiveringsinstallatie hebt. Doordat er een klep bij de hottub zit, kun je de hottub afsluiten wanneer je deze niet gebruikt. Hierdoor kunnen bladeren en ander natuurlijk afval niet in het bad vallen. Mocht het water na 2-3 keer badderen toe zijn aan vervanging, dan kun je de hottub eenvoudig leeg laten lopen en het kunststoffen binnenbad schoonmaken. Hierna kun je het bad weer vol laten lopen met schoon, nieuw water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here