Bij het aanschaffen van een nieuw bed kun je het beste over de lange termijn nadenken. De bodem van een boxspring heeft een lange levensduur en gaat tot wel 25 jaar mee. De elektrische boxspring is tegenwoordig zeer populair, omdat deze alle luxe biedt van een gewone boxspring en daarbij verstelbaar is. In dit artikel lees je alles over de elektrische boxspring en welke voordelen deze heeft.

Rechtop in bed zitten

Omdat de elektrische boxspring verstelbaar is, wordt het in- en uit bed stappen een stuk makkelijker gemaakt. Dit is vooral voor ouderen een enorm voordeel. Voor jongere mensen is de elektrische boxspring echter ook heel handig omdat je er heerlijk comfortabel in kan lezen, tv kijken of ontbijten. Het hoofdeinde van deze boxspring kun je verhogen waardoor je geen last van je nek of rug krijgt.

Minder rugpijn

Voor mensen die veel rugklachten hebben is de elektrische boxspring ideaal. Het bed kan aangepast worden door de positie te vinden die het meest comfortabel is voor je rug. Heb je bijvoorbeeld last van lage rugpijn? Dan kan het verhogen van het voeteneinde voor veel verbetering zorgen. Zowel het hoofdeinde als het voeteneinde 30 graden verhogen zorgt voor de beste positie voor mensen met rugpijn.

Optimaal comfort tijdens en na de zwangerschap

In en uit het bed stappen wordt vaak lastiger wanneer de zwangerschap vordert. Daarbij vinden veel zwangeren en nieuwe moeders het lastig om een comfortabele slaappositie te vinden. Een elektrische boxspring kan daarbij een uitkomst bieden en het bed een stuk comfortabeler maken. Ook na de zwangerschap is dit ideaal, bijvoorbeeld vlak na de bevalling of bij het geven van borstvoeding. Door het verhogen van het hoofdeinde kunnen zowel moeder als baby de borstvoeding als een stuk aangenamer ervaren.

Zware benen en reflux

Kwalen zoals zware, gezwollen benen en reflux kunnen verlicht worden door het verstellen van de elektrische boxspring. Door het hoofdeinde te verhogen bij het slapen wordt reflux verminderd. Gezwollen en zware benen kunnen verbeteren door te slapen met een iets verhoogd voeteneinde.

Een luxueus gevoel

Een elektrische boxspring van hoogwaardige kwaliteit kan je het gevoel geven dat je in een luxe hotel slaapt. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kun je simpelweg je bed geruisloos verstellen voor een uiterst comfortabele positie. Heeft je partner de voorkeur voor een andere positie? Dat is geen probleem met de elektrische boxspring: beide delen kunnen bediend worden met een aparte afstandsbediening. Elektrische boxsprings zijn verkrijgbaar in eindeloos veel variaties en modellen: bijvoorbeeld gestoffeerde of kunstlederen boxsprings en boxsprings met of zonder hoofdbord.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here