Heb jij een kapperszaak en overweeg jij om een kappersstoel te gebruiken? Vaak is dit een automatisme. Ze zijn immers in haast elke kapperszaak te vinden. Maar is een deze stoel een vereiste voor een succesvolle kapsalon hebben? Het is handig om even hierbij stil te staan. Je wil vanzelfsprekend dat jouw gehele interieur in een zaak functioneel is. In deze blog beantwoorden we het vraagstuk waarom je een kappersstoel zou moeten gebruiken. Dit doen we aan de hand van drie verschillende voordelen die deze stoel biedt. Deze kun je ook beschouwen als de grootste redenen waarom  je een stoel als deze zou moeten gebruiken.

Een kappersstoel is ergonomisch

De eerste reden en tegelijkertijd voordeel van een kappersstoel, is dat een stoel als deze ergonomisch is. Een groot deel van de reden dat mensen naar de kapper gaan, is naast een nieuwe coupe ook het proces zelf. Kappersstoelen staan namelijk bekend als een luxe stoel. Vaak zijn ze gemaakt van leer en zijn de kussen gevuld met paardenharen of ganzenveren. Daardoor zit een stoel als deze extra comfortabel. Naast comfortabel, is deze stoel ook ergonomisch. Je wilt niet dat een klant elke keer na een knipbeurt met rugklachten naar huis gaat. Daarom kiezen talloze kappers om in plaats van een normale stoel juist een kappersstoel aan te schaffen. Zo vermijd je dat je klanten op een onnodige wijze verliest aan een concurrent die wel met dit soort stoelen voor de dag komt.

Onderschat nooit de flexibiliteit van een kappersstoel

Naast het feit dat deze stoel ergonomisch is, staat het ook bekend als een uiterst flexibel apparaat. Deze flexibiliteit moet je dan ook nooit onderschatten. Bij vrijwel elke stoel kan bijvoorbeeld de hoogte bijgesteld worden. Daardoor wordt het proces van knippen makkelijke gemaakt voor de kapper zelf. Daarnaast kan het merendeel van deze soort stoelen 360 graden draaien. Ook dit is handig voor kappers doordat ze niet langer de stoel moeten verschuiven en daardoor uit hun concentratie worden gehaald. Dit heeft mede tot gevolg dat de kwaliteit van de knipbeurten omhoog gaat. Tot slot kunnen veel kappersstoelen zo versteld worden dat de rugleuning volledig naar achteren kan. Dit maakt het wassen van het haar makkelijker voor de kapper en ook nog eens fijner voor de klant.

Het voegt toe aan de ervaring van de klant

Deze stoel maakt de ervaring van de klant fijner. Een knipbeurt moet niet als een verplichting worden gezien, maar juist als een uitje. Met een kappersstoel kan een klant heerlijk ontspannen tijden de knipbeurt. Daarbij helpt de comfort van de stoel mee, maar ook het feit dat door alle functionaliteiten de cliënt zelf helemaal niets hoeft te doen. Daarnaast wordt de ervaring beter voor de klant doordat deze stoel de sfeer verbetert in de kapperszaak. Je kunt namelijk uit allerlei verschillende designs en stijlen kiezen bij een merk als Inline. Daardoor trekken ze ook op visueel gebied de kar mee. Al met al wordt de ervaring voor de klant hierdoor fijner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here