Een vijver kan de uitstraling van de tuin naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat jouw tuin een levendig karakter krijgt. Om deze uitstraling te bewaren is goed vijveronderhoud van groot belang. Vandaag de dag zijn er allerlei soorten vijver apparatuur verkrijgbaar die het onderhouden van jouw vijver vergemakkelijken, waardoor het gezond houden van jouw vijver een fluitje van een cent wordt. Wij hebben er drie voor je op een rijtje gezet.

Het belang van een goede vijverpomp

Door allerlei natuurlijke processen die plaatsvinden in de vijver, raakt het water van de vijver langzaam maar zeker vervuld met stoffen zoals nitraat, ammoniak en methaan. Dergelijke stoffen zorgen ervoor dat het water vertroebeld en sterk achteruit gaat, waardoor leven na verloop van tijd niet meer mogelijk is in jouw vijver. Wil jij dat voorkomen en het water in jouw vijver gezond en schoon houden? Dan is het aan te raden om te investeren in een goede vijverpomp. Een vijverpomp houdt het water in jouw vijver in beweging, waardoor afvalstoffen makkelijker aan de atmosfeer afgegeven kunnen worden. Daarnaast kunnen goede stoffen door de watercirculatie beter in het water worden opgenomen, waardoor de conditie van het vijverwater op peil blijft en jij altijd kunt genieten van een gezonde vijver.

Houdt het wateroppervlak netjes en schoon met een vijver skimmer

Om het water van jouw vijver gezond en schoon te houden is het niet alleen belangrijk dat de afvalstoffen in het water verwijderd worden, ook op het water kan veel rommel ontstaan. Rommel dat op het wateroppervlak drijft kan na verloop van tijd na de bodem zakken, waar het gaat rotten. Dit rottingsproces zorgt ervoor dat het water in de vijver extra vervuild. Wil je dit voorkomen? Dan is een goede vijver skimmer onmisbaar. Een vijver skimmer houdt het wateroppervlak schoon, waardoor jouw vijver niet vervuild raakt en de aanblik van de vijver netjes en verzorgd blijft.

Het gemak van een vijverstofzuiger

Ondanks een goede vijverpomp, een krachtig vijverfilter en een doeltreffende, nauwkeurige vijverskimmer moet de vijver zo nu en dan ook met de hand worden schoongemaakt. Op de bodem van de vijver kan veel slib en vuil ophopen, waardoor de kwaliteit van leven in de vijver ernstig achteruit kan gaan. Door de bodem van jouw vijver regelmatig te reinigen met een vijverstofzuiger voorkom je dat jouw vijver vervuild raakt en blijft de kwaliteit van leven voor vijverplanten en eventuele vissen op peil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here