Het inrichten van je tuin kan een lastige opgave zijn, vooral wanneer je zelf weinig verstand hebt van tuinieren. Toch willen veel mensen kunnen genieten van een mooie tuin. Daarom worden hier 5 tips beschreven die je hierbij kunnen helpen. 

Tip 1: Plan je ruimte

Bij tip één gaat het vooral om het invullen van je tuin. Overweeg de functies die je wilt in je tuin, zoals een eetgedeelte, een speelplek, een bloemenborder, enz. Maak een schets om de indeling te plannen en zorg voor een goede balans tussen uitstraling en functionaliteit.

Tip 2: Kies de juiste planten

Hiermee creëer je pas echt sfeer in je tuin! Selecteer planten die geschikt zijn voor het bodemtype in je tuin en de hoeveelheid zonlicht.  Houdt ook rekening met eventuele zichtlijnen en de hoeveelheid onderhoud die de plant nodig heeft.

 

Combineer verschillende soorten voor een levendige en gevarieerde tuin. Denk aan kleur, hoogte en bloeiperiode voor een mooi samenspel.

Tip 3: Een gezellige zitplek!

Een tuin is leuk om naar te kijken, maar het is nog leuker om er ook daadwerkelijk van de kunnen genieten. Plaats comfortabele tuinmeubelen, zoals loungebanken, tafels en stoelen, op strategische plekken om te ontspannen en van de tuin te genieten. Voeg zonwering, kussens en verlichting toe voor extra comfort en sfeer, zodat je kunt genieten van lange zomeravonden.

Tip 4: De mogelijkheden van bestrating

Denk na over de verschillende opties voor verharding, zoals tegels, klinkers of houten vlonders. Overweeg de stijl, duurzaamheid, onderhoud en functionaliteit van het materiaal. Combineer verschillende soorten verharding voor een interessant en praktisch ontwerp. Misschien wil je een terras, of een tuinpad! Alles kan, maar zorg er wel voor dat het bij de tuin past. 

Tip 5: Decoreren kun je leren

Maak je tuin persoonlijk door het toevoegen van decoratieve elementen, zoals potten, beelden, vogelvoeders of een waterelement. Vergeet ook niet de kracht van tuinverlichting om ’s avonds een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Kies items die passen bij jouw stijl en voeg ze subtiel toe voor een mooi evenwicht.

Heb je zelf geen idee hoe je dit aan moet pakken, of heb je liever een beetje hulp? Dan kun je altijd de hovenier nog inschakelen. Een hovenier beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om je tuin geheel naar wens in te richten.

Ben je op zoek naar meer informatie over tuininrichting, of wil je een hovenier inschakelen? Klik hier voor meer waardevolle informatie en tips. Ook vind je een overzicht van tuinmannen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here