– Maak een lijst van alles wat je moet inpakken

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je begint met het inventariseren van al je spullen. Schrijf de spullen op die je belangrijk vindt om mee te nemen en in welke kamer deze staan. Op deze manier kom je er ook achter welke spullen je misschien beter weg kunt gooien. Het maken van een lijstje zorgt voor rust en overzicht.

– Regel inpakmateriaal

Wanneer de spullen geïnventariseerd zijn is het tijd om het inpakmateriaal te regelen. Voorbeelden van inpakmateriaal zijn verhuisdozen, inpakpapier, noppenfolie en verhuisdekens. Ook zijn plastic matrashoezen een goede oplossing wanneer u een duur matras heeft. Wij hebben alle beschikbare verhuisdozen al voor u op een rijtje gezet en deze kunt u hier vinden.

Verhuisdekens zijn enorm belangrijk bij het vervoer van meubels. Wanneer u uw meubels niet in verhuisdekens wikkelt voor het vervoeren is de kans op schade aanzienlijk groter.

Wanneer u besluit om een verhuisbedrijf in te huren zitten deze inpakmaterialen meestal inbegrepen in de prijs.

– Begin met het inpakken

U kunt nu beginnen met het inpakken van de verhuisdozen. Verpak uw servies en glaswaar altijd in inpakpapier. Dit biedt extra bescherming. Fotolijsten en schilderijen met een glasplaatje kunt u het beste inpakken met noppenfolie. Uw TV kunt u het beste inpakken met bubbeltjesplastic én een verhuisdeken.

Voorkom dat een verhuisdoos te zwaar wordt. Dit doet u door de zware objecten samen in te pakken met wat lichtere, zachte objecten zoals theedoeken of kussens.

Label de volle verhuisdozen zodat u weet naar welke kamers de dozen moeten in het nieuwe huis.

– Zorg ervoor dat u een doos met de belangrijke spullen inpakt.

Deze doos kunt u zelf meenemen zodat u de belangrijkste spullen direct bij de hand heeft. Zo voorkomt u dat de belangrijke spullen verspreidt liggen over alle dozen en u elke doos moet gaan doorzoeken.

– Regel verhuizers of huur een vrachtwagen als je zelf gaat verhuizen – Kies een verhuisdag en bevestig dat alles op schema ligt

Vervoer en draagkracht zijn enorm belangrijke factoren bij een verhuizing. Vraag uw vrienden of familie om mee te helpen met tillen en regel een bus of vrachtwagen. Wanneer dit voor u niet mogelijk is kunt u er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren.

Het inhuren van een verhuisbedrijf verzekert u ervan dat de spullen veilig aankomen en de verhuizing snel verloopt. Ook hoeft u geen bus of vrachtwagen in te huren, de verhuizers nemen deze mee. Dit kost echter wel wat meer geld.

– Check of de meubels door de deur passen

Zorg ervoor dat u opmeet of de meubels door de deur, raam of trapgat passen. Als dit niet het geval is moeten deze namelijk worden gedemonteerd.

Woont u niet op de begane grond? Dan is het belangrijk dat u een verhuislift huurt zodat de meubels door het raam vervoerd kunnen worden. U kunt een verhuislift huren via deze link. Wanneer u ervoor kiest om met een verhuisbedrijf te verhuizen zit de verhuislift meestal inbegrepen in de prijs.

– Pak uit en vestig je op je nieuwe plek!

Wanneer alles verhuisd is het tijd om uit te gaan pakken. Zorg dat al uw kasten en opslagmiddelen al klaarstaan zodat u de spullen direct kunt opruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here