Een terras of bijvoorbeeld balkon biedt je doorgaans alle ruimte om te genieten van het mooie weer in de zomer! Het op de juiste wijze aankleden van het terras kan een hele uitdaging zijn. Kies je voor een moderne stijl, of wil je het terras een landelijke uitstraling geven? In dit artikel vind je inspiratie om je terras op een leuke, creatieve manier in te richten. 

Kies uit verschillende soorten tuinmeubelen 

Tuinmeubelen worden in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke picknicktafel, waarmee je direct voldoende ruimte hebt voor een groot aantal eters! Daarbij past dit model tafel goed bij een landelijk ingerichte tuin. Naast een picknicktafel is ook het gebruik van een loungebank populair op het terras. Een loungebank heeft vaak een hoekvorm, waardoor je deze ook kunt gebruiken om op te liggen. 

Accessoires voor op je terras 

Naast de verschillende tuinmeubelen mogen ook de accessoires niet op je terras of balkon ontbreken. Ze zorgen voor de aankleding en geven je terras een sfeervolle uitstraling! Kies bijvoorbeeld voor een klassieke melkbus in een landelijke tuin, of ga voor een vergelijkbare zinken vuilnisemmer. In de avond heb je profijt van een mooie lichtslinger met vrolijke lampen in diverse kleuren. Of wat te denken van een vuurkorf? 

Overkapping om schaduw te creëren 

Tot slot is het verstandig om na te denken over het gebruik van een overkapping in de tuin. Een overkapping kan in verschillende vormen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een veranda tegen je woning, of een zonnescherm. Ook fraai is een pergola, waartegen je verschillende klimplanten op kunt laten groeien. Een klimop of bijvoorbeeld druivenrank zijn hier goede voorbeelden van. Het dak van de pergola kun je laten vormen door een stoffen doek, welke je in de herfst en winter naar binnenhaalt. Zo blijft deze mooi! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here