Vind jij het ook lastig om thuis altijd gefocused te blijven voor het werken? Wanneer je samen met je collega’s op het kantoor werkt dan ben je in een ruimte waar alles draait om het werken en jij wordt daar ook door beïnvloed. Maar wanneer je juist thuis aan het werken bent in je eentje dan kan het soms lastig zijn om je focus te houden. Wij hebben verschillende adviezen die je erbij kunnen helpen om thuis net zoveel te blijven focussen als wanneer je met je collega’s op het kantoor zou zijn.

Richt je werkplek in specifiek voor het werken

Werken aan de keukentafel is niet altijd de beste keuze. Voor de productiviteit is het goed om een plek te hebben die je alleen gebruikt om te werken en niet voor andere zaken. Mentaal gezien kan dit onbewust een groot verschil maken. Je hoofd komt dan sneller in een mentaliteit van werken terecht in plaats van dat je allerlei afleidingen om je heen hebt.

Je werkplek productief inrichten en schoon houden

Daarnaast is het belangrijk om je werkplek zo in te richten dat je er de juiste spullen hebt, maar ook weer geen onnodige spullen. Zorg ervoor dat je het goed opgeruimd houd en schoon en netjes houd. Dit zorgt namelijk voor meer rust in je hoofd, waardoor je ook weer beter kan focussen op de taken die je af moet ronden.

Het aanschaffen van een extra scherm is ook beter dan alleen vanaf een laptop scherm kijken. Denk ook aan andere spullen, zoals een extern toetsenbord en muis, een goede bureaustoel en misschien wel een bureau die je in hoogte kan verstellen, zodat het ook kan gebruiken als een sta bureau. Dit laatste is ontzettend belangrijk, want helemaal nu we constant veel bij huis werken krijgen we nog minder beweging dan eerder. Dat kan juist zorgen voor veel fysieke problemen wanneer we er ook constant bij zitten. Nog meer inspiratie nodig voor het inrichten en productief maken van je home office? Daarvoor klik je op de voorgaande link.

Maak gebruik van een app voor productiviteit

Ga eens op zoek naar verschillende apps die je productiviteit verbeteren. Deze apps kunnen veel van elkaar verschillen en daarom is het goed voor jou om er een te vinden die het beste bij jou past. Zo kun je beter gefocust blijven op de taken die je echt af moet ronden voor jezelf. Deze kun je bijvoorbeeld op een tablet naast je neer zetten, zodat je dit apart hebt van je normale werkplek en constant een reminder kunt zien van waar jij je die dag op moet focussen.

Een kantoor aanbouwen aan je woning

Tot slot kan je ervoor kiezen om aan te bouwen aan je woning om op die manier een extra kantoor te creëren. Dat levert bovendien ook mogelijkheden belastingvoordelen op. Een deel van je huis kan je dan ook fiscaal afschrijven, omdat je dit zakelijk gebruikt. Helemaal als je een eigen bedrijf hebt en de extra ruimte ook echt aanbouwt door zakelijke doeleinden. Verstandig is wel om eerst te overleggen met een advocaat op het gebied van bouwrecht om er zeker van te zijn dat alles juridisch ook is toegestaan en goed loopt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here