Wil jij een nieuwe tuin ontwerpen of laten ontwerpen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het opstellen van een passend tuinontwerp.

Het vaststellen van een budget

Het ontwerpen van een nieuwe tuin begint bij het opstellen van een budget. Door hiermee te beginnen is direct duidelijk in wat voor kader je inspiratie kunt opdoen en ga je je niet verheugen op een soort tuin die uiteindelijk buiten je budget blijkt te liggen. Houdt er bij het vaststellen van een budget rekening mee dat er onvoorziene kosten kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat een soort materiaal, bestrating of beplanting niet beschikbaar is of niet geschikt is voor jouw tuin. Door het budget iets kleiner te maken dan het werkelijk is kan je geld opzij leggen voor deze onvoorziene kosten en voorkom je dat jouw nieuwe tuin een gat slaat in een ander budget.

Inspiratie opdoen

Om goed te weten aan welke eisen jouw nieuwe tuin moet voldoen, is het belangrijk dat je inspiratie opdoet. Inspiratie opdoen kan op allerlei manieren. Zo kun je op social media diverse tuinier accounts volgen, kun je op pinterest allerlei prachtige afbeeldingen en ideeën vinden en kun je showtuinen bezoeken. Neem de tijd om inspiratie op te doen en maak eventueel een moodboard van al jouw ideeën en voorkeuren, zodat de tuinarchitect weet in welke richting hij moet denken en met welke wensen hij rekening moet houden.

Inventarisatie

Na het opdoen van inspiratie is het tijd om een rondje door jouw huidige tuin te doen. Zijn er elementen in jouw huidige tuin die opnieuw gebruikt kunnen worden in jouw nieuwe tuin? Van bestrating die nog in goede conditie is tot een prachtige volgroeide heg, door dingen uit jouw oude tuin te laten staan of opnieuw te gebruiken kunnen de kosten van jouw nieuwe tuin lager uitvallen en wordt de natuur niet onnodig belast.

Een tuinontwerp in Hoogeveen laten opstellen

Als het budget, de visie en de materialen duidelijk zijn, kan je beginnen met het opstellen van een ontwerp. Een tuinontwerp in Hoogeveen of een andere plaats in Nederland opstellen is een flinke klus, waardoor je deze werkzaamheden het beste uit kan besteden aan een tuinarchitect. Een tuinarchitect weet alles uit de beschikbare ruimte te houden, zorgt ervoor dat het tuinontwerp in jouw budget past en weet feilloos welk soort bestrating, beplanting en materialen het meest geschikt zijn voor jouw tuin. Met een tuinarchitect met je verzekerd van een prachtig tuinontwerp in Hoogeveen dat helemaal aansluit op jouw wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here