De gevel is het aanzien van je woning of bedrijf. Het is van belang dat de gevel er goed uitziet. Maar gevelreiniging heeft meer doelen dan alleen maar mooi. Anderzijds kan tijdens het reinigen van de gevel ook schade ontstaan, en is het impregneren van de gevel belangrijk. Daarom dit artikel met tips voor gevelreiniging, het moet immers wel goed gebeuren.

Monumentale panden en gevels van kalkzandsteen

Gevels van monumentale panden en steen wat kan absorberen kun je niet zomaar door iedereen laten reinigen. Het is een specialisme, vaak is er dan ook sprake van het renoveren van een gevel. Bij tips voor gevelreiniging hoort dan ook het advies om in zee te gaan met een gespecialiseerd bedrijf. De kans dat er schade ontstaat is aanwezig, en dan ben je sowieso duurder uit. Daarbij is er een kans dat er blijvende zichtbare schade ontstaat met alle gevolgen van dien. Let voor het reinigen van de gevel goed op door welk bedrijf je het laat uitvoeren. Een gevel reinigen is sowieso geen klusje voor doe-het-zelvers en beunhazen.

De systemen van gevelreiniging gevolgd door het impregneren

In de reeks met tips voor gevelreiniging hoort ook overleg. Zodra je de deskundigen gevonden hebt, is het slim om het plan van aanpak te bespreken. Als de gevel slechts wat aanslag heeft door luchtvervuiling en aan de noordzijde van het pand wat mossen is volledige renovatie niet nodig. Anders is het als er een bekladding is, of anders verfresten op de gevel. In het eerste geval, wat mos en aanslag, dan volstaat chemische reiniging. Vaklieden spuiten onder lage druk chemische middelen op de gevel om daarna de gevel te impregneren. Extremer is het stralen van een gevel. Vaak gaat dat samen met renovatie zoals opnieuw voegen en het dichten van een scheur. Daarna volgt dan ook weer het impregneren, en de gevel is dan als nieuw.

Een gevel reinigen is geen doe-het-zelf klus

Na de twee tips voor een gevelreiniging, is je wel duidelijk dat het niet de bedoeling is om zelf met de hogedrukspuit een gevel te reinigen. Enkel in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld het schoonmaken van gevelplaten zoals die aluminium platen waar een bedrijfsloods van gemaakt is, kun je zelf doen. Voor gevelplaten is er een mechanische reiniging, en daarvoor kun je voor de goedkoopste gaan. In alle andere gevallen is het van belang dat het zeer vakkundig uitgevoerd wordt. Bij de tips voor een gevelreiniging in Breda is de goede deskundigheid in huis halen de belangrijkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here