Je eigen motoronderhoud uitvoeren kan een punt van persoonlijke trots zijn, en het is natuurlijk erg mooi om je eigen motor te kunnen onderhouden. Maar om makkelijk aan je motorfiets te sleutelen is het handig om te investeren in een degelijke motorheftafel. Bedenk je zelf een constructie om je motor op te hijsen om het voorwiel te verwisselen, of om je ketting te kunnen reinigen? Pas daar heel erg mee op, een motor is namelijk wel een machine van boven de 170 kg en brengt veel schade met zich mee als die omvalt.

Om voor je motor te zorgen, de vloeistoffen te verwisselen, banden te wisselen eenvoudige reparaties uit te voeren is een motorhefttafel een onmisbaar stuk gereedschap voor in de schuur. Het bespaart je niet alleen geld, je krijgt er ook een stukje gemak voor. Je hoeft je zelf namelijk niet meer in allerlei moeilijke hoeken te wringen om bij je motor te kunnen komen.

Als je een motorhefttafel wil aanschaffen moet je met meerdere dingen rekening houden, deze zijn onder andere:

Wil je een pneumatische of hydraulische lift? Het voordeel van hydraulische motorheftafels is dat deze op olie werkt en meestal een voetpomp bij wordt geleverd. Ben je toevallig al in het bezit van een compressor dan kan je misschien beter een pneumatische, op lucht dus, aanschaffen. Dat zal iets in de kosten schelen aangezien je al in het bezit van een compressor bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here