Wanneer je terras toe is aan een opknapbeurt, kun je kiezen voor verschillende mogelijkheden. Zo kun je met klinkers aan de slag gaan om er een gezellig terras van te maken. Ook kinderkopjes zijn erg in trek, omdat je hier mooie ronde vormen mee kunt leggen. Hou je meer van strak en modern en wil je die richting op met je terras, dan zou je ook een terras aan kunnen leggen met keramische tuintegels.

Keramische tegels leggen

Keramische tegels leggen is een flinke klus. De tegels zijn namelijk meestal groter van formaat en hoekiger dan normale tegels. De aanleg van een terras met keramische tuintegels vereist dan ook een andere manier van leggen. Door het grote formaat en het gewicht van de tegels, is het vaak gewenst om deze klus met meerdere personen te klaren. Om scheuren en gebroken tegels te voorkomen, dienen de tegels dan ook op de juiste manier verwerkt worden. Een professioneel gespecialiseerd bestratingsbedrijf heeft hiervoor vaak de juiste materialen en de juiste kennis paraat. Het is dan ook slim een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

De juiste ondergrond als basis

Om ervoor te zorgen dat de tuintegels niet gaan verzakken, is de basis erg belangrijk. In dit geval is de juiste basis, de juiste ondergrond. De kwaliteit van de ondergrond kan allesbepalend zijn voor de levensduur jouw terras. Het wordt dan ook niet aangeraden gewoon zand als ondergrond te nemen. Gewoon zand heeft een lage dichtheid of vastheid en hoewel het relatief goedkoop is en het voor korte tijd goed lijkt te gaan, is de kans dat de tuintegels verzakken na een paar flinke regenbuien erg groot. Gestabiliseerd zand is een betere optie. Dit zand is gemengd met cement, wat de vastheid van het zand verhoogd. Na een aantal keren aantrillen van het zand, kan het al een flink stuk steviger aandoen dan normaal zand. Wil je echt een stevig fundament voor je keramische tuintegels, dan kun je het beste voor zand op cementbasis kiezen. Dit zand heeft een vastheid van 90% en dat zorgt ervoor dat verzakkingen nagenoeg niet voorkomen. Je hebt dan dus jarenlang plezier van jouw terras.

Verschillende soorten keramische tuintegels

Net als normale klinkers en stoeptegels, zijn de keramische tuintegels ook verkrijgbaar in verschillende varianten en stijlen. Zo zijn er tuintegels verkrijgbaar met een marmerlook, maar kun je ook voor de betonnen uitstraling gaan. Daarnaast zijn de tegels verkrijgbaar in verschillende formaten. Van tegels van 60×60 tot 90×45 en zelfs 60×120. Leg het terras van je dromen aan met de mooiste keramische tuintegels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here