Als je eigenaar bent van een appartement in een appartementen complex moet je maandelijks een vast bedrag betalen voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen. De verzorging wordt geregeld door de VvE (Vereniging van Eigenaren). De VvE zorgt ervoor dat de gemeenschappelijk delen goed worden onderhouden zoals; lift, trappenhuis, dak, fundering en het technische gedeelte. Het hele onderhoud gebeurt volgens een vooropgezet plan. Vaak is technische VvE beheer van het gebouw een moeilijke opgave.

Het technisch beheer van de VvE.

Een van de belangrijke taken van de VvE is het technische beheer van het gebouw. Dat is het verzorgen van het technische beheer, waarbij ook het onderhoud aan het gebouw hoort. Voor dit technische beheer en onderhoud is bouwkundige expertise nodig. Wanneer de VvE dat allemaal zelf zou moeten doen, kost dat veel tijd. Daarom wordt het technisch beheer door de VvE van het gebouw vaak uitbesteedt, waardoor de kwaliteit ervan verbetert.

Het opstellen van een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB)

Wanneer er een MJOB is, kan dat als uitgangspunt worden genomen. Is er geen goede begroting, dan zal er contact worden opgenomen met de VvE. Het is van groot belang dat de kosten van het technische beheer aansluit bij het reservefonds van de VvE. Omdat er bij het technische beheer, dat wordt uitbesteedt,  specialisten in het team zitten kunnen ze de noodzaak aangeven van wat er allemaal in de toekomst moet gebeuren. Omdat het onderhoud door de VvE wordt geregeld en het technische beheer wordt uitbesteedt, kan de hoogte van het bedrag, dat de bewoners maandelijks moeten betalen, worden vastgesteld. Ook moet er voldoende geld worden gespaard in het reservefonds. Er moet namelijk ook geld zijn voor acute gevallen. Zo kan er door een zware storm het dak beschadigd worden dat  snel gemaakt moet kunnen worden. Ook groot onderhoud en onverwachte reparaties die gedaan moeten worden, door het technische beheer, kan al snel in de papieren lopen. Als bestuur van de VvE wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Door de proactieve aanpak van het technische beheer, waarbij de belangen van de bewoners voorop staan, kunnen de kosten binnen de perken worden gehouden. Als bewoner van het appartement wil je ook hebben dat alles er keurig verzorgt uitziet en dat de technische zaken allemaal goed worden bijgehouden. Om te laten zien waar het geld, dat je maandelijks betaalt aan wordt uitgegeven, wordt er jaarlijks een ledenvergadering gehouden. Dan worden de uitgaven en inkomsten getoond, zodat de bewoners zelf kunnen zien dat het geld goed wordt uitgegeven.

Bron: Aannemersspot.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here