Vind je het leuk om nieuwe gereedschappen te proberen en houd je van verschillende (creatieve) uitdagingen? Lees dan snel verder. In deze blog bespreken we stansmachines. Niet iedereen is bekend met de mogelijkheden van een stansmachine. Sta je aan de vooravond van een mooi creatief project, maar heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? Of heb je even geen inspiratie? Misschien biedt een stansmachine de oplossing. De toepassing, de verschillende materialen en de eigenschappen van de stansmachine komen in dit artikel aan bod. Daarnaast geven we nog een tip voor de expert op het gebied van stanswerk.

De stansmachine voor de hobbyist

Er zijn vanzelfsprekend veel verschillende stansmachines te verkrijgen. Er is altijd een groot verschil te herleiden: de complexiteit van het gereedschap. In andere woorden: een ervaren vakman gebruikt altijd de beste apparatuur om het beste resultaat te verkrijgen. Als jij op het punt staat om met een stansmachine aan de slag te gaan, raden wij je sowieso aan om dit te doen met een basismodel. Echte experts zoals www.Marcol.nl gebruiken grote stansmachines die meerdere toepassingen hebben. Een eenvoudige stansmachine biedt toch verschillende opties. Een van de populairste toepassingen is het stansen van figuren. Stansen is eigenlijk een figuur of vorm uit een materiaal drukken. Daardoor creëer je vaak unieke ontwerpen. Over het algemeen wordt de stanstechniek veel gebruikt bij kaarten, tafeldecoraties of andere papierwerken.

De materialen

In de voorgaande alinea werd al kort toegelicht dat de stanstechniek is gebaseerd op het drukken van figuren/vormen uit materiaal. De materialen die worden gebruikt om te stansen zijn verschillend. Over het algemeen wordt een stansmachine gebruikt bij metaal, leer, textiel, kunststof en plastic. Niet ieder materiaal is geschikt voor jouw stansmachine. Kijk dus altijd vooraf of jouw stansmachine in staat is om het materiaal te stansen. De snijmallen zijn hierin ook van belang. Als toevoeging speelt ook de grootte van de machine een rol. Wil je groot stanswerk realiseren? Bekijk dan de opties bij een stansbedrijf met veel ervaring. Over het algemeen zijn stanswerkzaamheden in grote hoeveelheden namelijk zeer tijdrovend en complex.

De expert

In voorgaande alinea’s werd al kort besproken dat een stansbedrijf met veel ervaring het verschil kan maken. Marcol BV biedt daarnaast ook de mogelijkheid om jouw karton of papier te laten frezen en snijden. Hierdoor is jouw droomontwerp nog makkelijker te realiseren. Zij bieden namelijk maatwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here