Kwalitatieve kozijnen zijn van groot belang om onnodige kosten te voorkomen. Kozijnen met achterstallig onderhoud zijn immers verantwoordelijk voor veel onnodig warmteverlies, waardoor de bewoners meer zullen moeten stoken om de ruimte alsnog warm te houden. Zonde van alle extra kosten, aangezien deze situatie gemakkelijk te verhelpen is.

Nieuwe raamkozijnen kopen zal in deze situatie een verstandige keuze zijn. De markt beschikt over verschillende materialen kozijnen, waardoor het niet enkel belangrijk is om te bepalen dat de kozijnen vervanging nodig hebben, maar ook welk materiaal jouw voorkeur heeft.

 

Welk materiaal is het best?

Het is begrijpelijk dat niet iedereen de nodige kennis heeft om direct te bepalen welk materiaal het beste is. Om jullie een beetje op weg te helpen, vergelijk ik in dit artikel kunststof kozijnen met houten kozijnen. Hier zijn drie redenen waarom jij voor kunststof kozijnen moet gaan!

 

Reden 1: Minder onderhoud nodig

Uit onderzoek blijkt dat kunststof kozijnen tot wel 90% onderhoudsvriendelijker is ten opzichte van houten kozijnen. Zo zijn houten kozijnen erg gevoelig voor weersomstandigheden. Door het veelzijdige, Nederlandse weer dienen de houten kozijnen jaarlijks nagekeken te worden. Daarbij is het mogelijk dat de kozijnen gebreken in de verflaag vertonen, waardoor er vocht tussen de verflaag en het hout kan komen en mogelijk leidt tot houtrot. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn vaak niet goedkoop, doordat het een bewerkelijke klus is die op locatie uitgevoerd moet worden.

Daarentegen zullen kunststof kozijnen eenmaal per twee jaar nagekeken moeten worden op eventuele gebreken. Het frame is echter kleurvast en zal nooit geschilderd hoeven worden. Dit scheelt opmerkelijk veel in totale kosten.

 

Reden 2: Het is kostenbesparender

Door het opmerkelijke verschil in onderhoud zullen de kunststof kozijnen op termijn een stuk goedkoper uitvallen dan de houten kozijnen. Deze besparingen zijn altijd prettig.

 

Reden 3: Beter voor het milieu

Uiteraard zal er ontbossing plaatsvinden om hout te verkrijgen, wat op zichzelf al een negatieve invloed heeft op het milieu. De kunststof kozijnen zijn tegenwoordig geautomatiseerd, waarbij de materialen op maat worden gemaakt, zodat we nauwelijks materiaal verloren gaat. Verder is kunststof licht en daardoor gemakkelijk te vervoeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here