Heb jij de knoop doorgehakt en wil je een buitenverblijf laten plaatsen? Leuk, van een goed buitenverblijf kan je ontzettend veel plezier hebben. Alleen, welk buitenverblijven zijn de moeite waard en welk buitenverblijf sluit aan bij waar jij ‘m voor wil gaan gebruiken? Wij hebben wat algemene informatie voor je op een rijtje gezet. Hopelijk maakt dat het kiezen van een buitenverblijf wat makkelijker!

 

Simpele overkapping

Of naja, simpel? Gelukkig sluit het ene het andere niet uit, en kan een simpele overkapping nog steeds ontzettend mooi zijn. Heb jij een prima buitenberging of garage staan en heb je geen extra opbergruimte nodig? Dan is een losse overkapping goed genoeg voor jou. Zelfs als het regent kan je onder een overkapping zitten, want de meeste overkapping kan je dichtmaken met schermen of transparant zeil. Ideaal voor de natte dagen in Nederland!

 

Overkapping met buitenberging

Een overkapping met buitenberging is net een stapje groter dan alleen een overkapping. Wanneer je kiest voor een buitenberging met overkapping, ben je ervan verzekerd dat het samen een mooi geheel wordt. Wel zo mooi, toch?

 

Een buitenberging heb je in verschillende soorten en maten. Sommige bergingen zijn waterdicht, andere houden voornamelijk regenwater buiten. Let hier wel op bij het aanschaffen van een buitenberging: heb je een berging die niet helemaal waterdicht is, laat hier dan geen tuinkussens in liggen. Deze kunnen dan gaan beschimmelen.

 

Prefab buitenverblijven

Met een prefab buitenverblijf creëer je eigenlijk een tweede woonkamer, logeerkamer of thuiswerkplek in de tuin. Wil je heel het jaar rond plezier hebben van jouw buitenverblijf? Kies dan voor een geïsoleerd buitenverblijf. Tevens bespaar je op die manier ook energiekosten, aangezien er minimale warmte verloren gaat.

 

Woon jij in een wijk met veel omgevingsgeluiden, zoals naast een snelweg of met veel spelende buurtkinderen om je heen? Een geluidsdichte tuinkamer zal dan een echte oase van rust voor je zijn. Zo kan je dichtbij huis toch prettig in stilte werken, of je ’s avonds even terugtrekken om in alle rust een boekje te lezen.

 

Wanneer je ervoor kiest om je buitenverblijf te gebruiken als thuiswerkkantoor, kan het handig zijn om hier een klein keukentje in te laten installeren. Dan hoef je niet elke keer door de regen of kou terug naar binnen voor een kopje koffie of glaasje water. Daarnaast kan een toilet in het buitenverblijf ook een uitkomst zijn, óók voor eventuele logees.

 

Prefab modellen kunnen in sommige gevallen binnen één dag worden geplaatst. Ideaal! Daarnaast hoeft er bij een prefab buitenverblijf ook geen hout door jouw tuin te worden gesleept en verandert je tuin dus niet in een tijdelijke bouwplaats. Zo is de rust weer snel wedergekeerd in het huishouden én kan jij natuurlijk binnen no-time genieten van je gloednieuwe, luxe buitenverblijf.

 

Tarieven buitenverblijf

Een luxe buitenverblijf krijg je (helaas) in de meeste gevallen niet voor niks, en ze zijn ook niet spotgoedkoop. Veel buitenverblijven worden gestort op een betonnen fundering, hierdoor verminder je het risico op verzakking. Of dit nodig is, ligt aan de grond waarop het buitenverblijf wordt geplaatst.

 

Het is het echter wel waard om een tuinkamer te laten plaatsen door een bedrijf met personeel met verstand van zaken. Wanneer je zo’n investering doet, wil je namelijk wel waar voor je geld krijgen. Verdiep je dus voor het investeren goed in verschillende partijen en kies degene waar jij een goed gevoel bij hebt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here