Misschien was je van het oordeel dat er enkel boxsprings worden gemaakt voor twee personen, maar dat is niet zo. Je kan zeker uitkijken voor een 1 persoons boxspring als jij daar baat bij hebt. De matrasmaten beginnen bij ‘Single’, een gebruikelijke maat voor alleen slapende personen, kinderen of logeerkamers. Maar wat maakt nu het verschil met een gewoon bed? We zetten de eigenschappen even op een rijtje!

Waarom kiezen voor een boxspring?

De vertaling betekent letterlijk een box (doos) met veren. Het is de bedbodem die onder je matras zit voor ondersteuning, meestal uit een houten frame met latten en metalen veren, bedekt met stof die de matras beter ondersteunt dan een lattenbodem of harde bodem, waardoor slijtage aan het veersysteem in de matras wordt verminderd en de levensduur van de matras wordt verlengd.

Met zoveel soorten boxsprings en hun opties, kan het moeilijk zijn om de juiste voor u te kiezen. Reclame is vaak gericht op queensize boxsprings, maar, maak je geen zorgen, deze matrasbodems zijn ook verkrijgbaar in andere maten zoals een één persoonsbed.

Vier factoren om te overwegen bij het kiezen van een boxspring

Je hoeft geen nieuw kussen, dekbed of beddengoed kopen als je daar geen behoefte aan hebt, maar hou wel rekening met deze belangrijke factoren als je een comfortabele één persoons boxsprings zoekt:

  • Hoogte: Een hoge boxspring is beter voor wie wat extra hoogte nodig heeft bij het opstaan.
  • Maat: De boxspring moet passen bij uw matrasmaat, zonder over de randen te hangen. Beide worden daarom vaak samen gekocht.
  • Goede ventilatie: De meeste boxsprings hebben een open vering systeem , wat erg praktisch is voor een optimale ventilatie en voorkomt klamheid.
  • Stijl: De bedbekleding is ruim qua stoffen en kleuren. Je kan je eigen stijl toevoegen aan het hoofbord of een nachtkastje.

Let wel, bij het kopen van een boxspringbed moet de focus liggen op de matras. De hardheidsgraad van matrassen geeft aan hoe zacht of hoe hard de bekleding is.
Welke hardheid individueel wordt aanbevolen, hangt af van de lichaamsgrootte, lichaamsvorm en gewicht. De individuele hardheidsgraden zijn niet gestandaardiseerd en kunnen dus van fabrikant tot fabrikant verschillen. Het is daarom aan te raden om het uit te proberen om te bepalen of de matras in kwestie voor een aangenaam comfort zorgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here