Ben je van plan een mooie terrasoverkapping te gaan plaatsen in je tuin? Wil je jouw tuin gaan afsluiten met een houten schutting? Of heb je een ander project in de planning staan waarbij je tuinhout nodig hebt? Ga dan eerst langs de houthandel en haal daar naast alle benodigdheden voor jouw houtproject ook het nodige aan informatie en advies. Zo wordt jouw project vast en zeker een groot succes.

Overkapping plaatsen

Wanneer je een houten overkapping gaat plaatsen, heeft dat veel voordelen. Je kunt in de zomer heerlijk beschut zitten. Je hebt immers een schaduwrijke plek gecreëerd. Ook tijdens een wisselvallige dag zit je lekker onder je overkapping. Zeker wanneer je overkapping is afgewerkt met zijwanden, die de wind tegenhouden. Daarnaast heeft een overkappiing als voordeel dat je je tuinmeubilair gewoon buiten kunt laten staan en niet steeds op mindere dagen naar binnen hoeft te verplaatsen. In Nederland kunnen de zomers immers alle kanten op en gaan we van een warme zonnige dag naar een koele regenachtige of zelfs stormachtige dag.

Houten schutting plaatsen

Een ander project voor je tuin, kan het plaatsen van een houten schutting zijn. Met een houten erfafscheiding heb je meer privacy en houd je ongenodigde gasten eenvoudig buiten je erf. Daarnaast kunnen huisdieren en kleine kinderen gewoon vrij rondlopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze de straat oversteken. Bij een houthandel hebben ze verschillende soorten tuinhout te koop. Je kunt kiezen voor kant en klare tuinschermen, welke met bijbehorende palen of balken gemonteerd worden en zo een perfecte erfafscheiding vormen. Ook kun je kiezen voor een eigen ontwerp, met balken en planken uit de houthandel. Zo heb je wat unieks en kun je zelf de afmetingen van de schutting bepalen.

Wat een houthandel nog meer te bieden heeft

Naast hout voor een overkapping of houten schutting, kun je bij de houthandel ook terecht voor ander tuinhout. Denk bijvoorbeeld aan hout voor vlonders, hekwerk en pergola’s. Ook kun je met tuinhout mooie houten speeltoestellen bouwen en blokhutten of tuinhuisjes maken. De houthandel heeft daarnaast ook houten bloembakken te koop en je kunt er terecht voor houten tuinmeubilair. Het hout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Kies je voor het goedkopere Lariks hout, wat geïmpregneerd zeker 10 jaar lang meegaat, of vind je het Vurenhout met de minder grove tekening net even wat fraaier? Daarnaast wordt er ook steeds vaker voor Douglas hout gekozen. De mooie roodbruine kleur geeft een warme uitstraling aan je tuin. Kies je liever voor een hoge kwaliteit, dan kun je voor een net iets hogere prijs ook het hardhout aanschaffen. Hardhout kent een levensduur van gemiddeld 25 jaar en is een erg duurzaam product. Ideaal om mooie overkappingen, schuttingen of andere houtbouw projecten mee af te ronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here