Wanneer je een liefhebber bent van de natuur, dan wil je het liefst zo lang mogelijk en zoveel mogelijk van buiten genieten. Een pergola is een perfecte oplossing om in alle weersomstandigheden te genieten van je tuin of dakterras. Met onze maatwerk aluminium pergola’s wordt alles aangepast volgens jouw wens en passend bij jouw tuin. De pergola’s van Zonz Sunsails zijn sfeervol en hoogwaardig afgewerkt en van Nederlandse kwaliteit. Ze zijn eenvoudig zelf te plaatsen en zijn een decoratief element in je tuin. 

Wat is de functie van een pergola?

Een pergola is een constructie van palen. Bij Zonz Sunsails zijn deze palen gemaakt van aluminium. Een pergola verrijkt het buitenleven. Het zorgt ervoor dat je meer buiten kunt gaan zitten, waardoor je nog meer kunt genieten van de natuur in je eigen tuin. Je kunt gemakkelijk diepte geven aan je tuin, doordat een pergola overal te plaatsen is. Je hebt hiervoor geen steunmuur nodig. Een pergola verleent zich heel goed voor het overdekken met een schaduwdoek. Je bepaalt zelf hoeveel zonwering je wilt, doordat je het zonnescherm gemakkelijk in en uit kunt vouwen. Een maatwerk pergola met een overkapping doek zorgt er dus voor dat je tijdens de hete zomers in de zon kunt blijven zitten zonder te verbranden. Wanneer je de pergola combineert met een winddoek en waterdicht doek kun je zelfs schuilen bij regen en wind. Zonz Sunsails biedt verschillende soorten Pergola zonwering aan. Bekijk voor meer informatie of om inspiratie op te doen alle andere soorten pergola schaduwdoeken.

Wat zijn de voordelen van onze maatwerk pergola’s?

  • Een pergola is eenvoudig te plaatsen. Het hele bouwpakket wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. Een pergola bestaat uit palen en balken. Je hoeft deze alleen maar met koppelstukken te verbinden. Voor een beetje een handige klusser hoeft het bouwen van een pergola dus geen enkel probleem te zijn.
  • Een pergola op maat geeft een nieuwe dimensie aan je tuin. Er zijn verschillende soorten pergola designs. Je kunt ze bijvoorbeeld aan huis vast bevestigen als aanbouw, aan de schuur maken of aan de schutting. Wanneer je van plan bent om zo’n aanbouw te maken dan kies je voor een aanbouwframe met 2 staanders. Je kunt er ook voor kiezen om een vrijstaand model met 4 staanders te kiezen. Dit model kun je dan bijvoorbeeld plaatsen over je terras en zitgedeelte. Hierdoor krijg je zelfs in een kleine tuin of de voortuin de illusie dat de tuin groter lijkt. Dit zijn leuke ideeën om een speels effect te creëren buiten.
  • Een pergola is ideaal voor klimplanten. Een aluminium pergola is op zichzelf al decoratief, maar met wat groene begroeiing krijg je na een tijdje een natuurlijke overkapping over je terras of tuin. Planten als de Blauweregen, de Clematis of een druif klimmen makkelijk omhoog langs de palen. Hierdoor krijg je ook weer wat extra schaduw in de zomer.

Heb je een vergunning nodig voor een pergola?

Een vraag die bij veel mensen speelt, is of je voor het plaatsen van een pergola een vergunning nodig hebt. Een pergola wordt gezien als tuinmeubilair. Dit betekent dat deze tot een hoogte van 2,5 meter vergunningsvrij is. Tot die hoogte kun je de pergola’s ook aan je huis of muur bevestigen als afdak zonder vergunning. Wanneer je pergola hoger is dan 2,5 meter, dan is er een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig. Je kunt hier dus met het kiezen van je maatwerk pergola’s rekening mee houden. Voor meer informatie over de verschillende maten waarin de pergola’s van Zonz Sunsails komen kun je kijken in de tabel op deze pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here