De oorzaak opsporen

In een badkamer komen veel waterleidingen en afvoeren samen. Denk bijvoorbeeld aan het bad, de douchebak, het toilet en wastafels. Er wordt veel water gebruikt in de badkamer en een lekkage kan dan ook voorkomen. Hieronder worden meerdere tips voorgesteld die u kunnen helpen om de oorzaak van de lekkage te vinden.

  1. Controleer de rozetten van de kraan

Verwijder eerst alle rozetten van de badkraan, douchekraan of de wastafelkraan. Bekijk hierna of de kit dat achter de rozetten zit nog goed is. Dit is namelijk om ervoor te zorgen dat er geen water via de opening tussen de muur en het tegelwerk kan komen. Is het niet goed gekit? Verwijder dan de oudere kitlaag en breng een nieuwe aan.

  1. Controleer het tegelwerk

U kunt ook zoeken naar eventuele scheuren of afbrokkelende stukjes in het tegelwerk. Is dit niet te vinden? Dan kunt u voor de zekerheid met een schroevendraaier op holle tegels tikken. Een holle tegel kan een locatie zijn van een mogelijke lekkage.

  1. Controleer het voegwerk van wand-en vloertegels

Met behulp van een schilmesje kunt u beoordelen of het voegwerk van de wand-en vloertegels nog goed is. Als het voegwerk los zit of ontbreekt, dan kan er vocht doorgelaten worden en dit kan een lekkage in de badkamer veroorzaken.

  1. De doucheput controleren

Controleer de kitnaad rondom het doucheputje in uw douche. Is de kitnaad in orde? Dan is het mogelijk dat u een lekkage in de afvoer heeft. Vaak is de afvoer in de vloer weggewerkt. Door de lekkage met kleurstof te detecteren, voorkomt u dat de douche opengebroken moet worden. Deze kleurstof stopt u in de afvoer en erna moet u de vochtplekken in de gaten houden. Is er kleur zichtbaar? Dan weet u gelijk dat de afvoer de lekkage veroorzaakt.

De lekkage in de badkamer repareren

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de lekkage in de badkamer te repareren als u deze heeft gevonden. Hoe de lekkage wordt opgelost hangt af van de oorzaak. Het is mogelijk om sommige reparaties zelf te uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan het vernieuwen van kitnaden, het vernieuwen van voegwerk of het vervangen van een vloertegel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here