Een industriële stijl, is een stijl die we ontzettend veel tegenkomen in de huizen van dit moment. Dat is ook niet voor niks omdat de stijl namelijk een mooie uitstraling combineert met veel warmte. Om deze reden kiezen mensen dus vaak voor de stijl omdat er veel mogelijk is, maar ook omdat het een prachtige aankleding is voor de woning. We gaan dan ook een kijkje nemen bij de stijl. Welke materialen worden er bijvoorbeeld veelal gebruikt bij een industrieel interieur en op welke manier kun je de stijl nou echt goed terug laten komen in de woning?

Wat is een industriële stijl en welke materialen worden er gebruikt?

De industriële stijl stamt, zoals je waarschijnlijk had verwacht, uit de industriële sector. Materialen die we vaak terugzien in deze sector, worden dan ook gebruikt om het interieur van een woning terug te laten komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan materialen zoals: beton, staal, grof hout en glas. Wanneer we kijken naar de muren en de vloer, zien we dan ook veelal koele tinten. Denk bijvoorbeeld aan lichte blauwe tinten en daarnaast grijze, zwarte, witte of bruine tinten. Gezamenlijk zorgen deze namelijk voor een industrieel uitelrijk, maar welke meubelen kun je hierbij combineren?

Meubels in een industrieel interieur

Ook de meubels in een industrieel interieur zijn natuurlijk veelal van deze materialen gemaakt. Maar dan weer niet wanneer we kijken naar een bank. Een bank van beton of hout zit natuurlijk niet lekker en daarom zien we bijvoorbeeld dat een stoffen bank gepaard gaat met betonnen of houten poten. Ook kan het zijn dat de bank van leer is. Tafels zijn vaak gemaakt van grof hout, gecombineerd met stalen of metalen poten. Ook in de kasten zien we natuurlijk het interieur terug. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van metalen hendels aan de vloer of glazen ruien.

Accessoires die gebruikt worden

Bij het interieur is het natuurlijk belangrijk dat dit in elk detail terugkomt. Dat houdt in dat er ook gebruik gemaakt wordt van een industriële deur. De kenmerken van een industriële deur zijn dan ook weer dezelfde materialen. Denk hierbij aan een metalen deur met glazen ruiten of een grove houten deur die opengaat door middel van een metalen hendel. Verdere accessoires zijn bijvoorbeeld plantenbakken gemaakt van beton en stalen fotolijstjes om het interieur helemaal af te maken.

Bron: deurenweb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here