Een jumboblok of varkensrug zijn nou niet bepaald woorden die vaak worden gebruikt. De meeste mensen hebben dan ook geen flauw idee wat een jumboblok of varkensrug is. Een jumboblok of varkensrug is een groot betonblok wat verkrijgbaar is in allerlei vormen, maten en zelfs kleuren. Ze kunnen voor erg veel verschillende doeleinden worden ingezet. Ze worden dan ook op veel plekken gebruikt. Eigenlijk zie je dagelijks wel een jumboblok of varkensrug.

Waar worden jumboblokken voor gebruikt?

In de praktijk wordt een jumboblok vaak ingezet als manier om een onderbreking aan te geven. Bijvoorbeeld op een parkeerplaats als afscheiding tussen parkeervakken of als afscheiding in een tuin. De reden dat jumboblokken vaak worden gebruikt als afscheiding is, omdat de blokken erg duurzaam zijn. Ze zijn natuurlijk gemaakt van beton, wat er voor zorgt dat de blokken eigenlijk elke weer-omstandigheid wel aankunnen. De betonnen blokken worden ook ingezet voor de veiligheid. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als stootbanden langs het water. Hierdoor kunnen auto’s niet zomaar in het water terecht komen. Ook kunnen ze fungeren als veiligheidsmaatregel voor het tegengaan van diefstal.

Verschillende soorten varkensruggen

Zoals eerder vermeld zijn de betonnen blokken te verkrijgen in alle soorten, maten en kleuren. Dit is erg handig, omdat voor elke situatie een ander soort blok nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld een rode varkensrug plaatsen op een plek waar niet verder gereden mag worden of een wat kleinere varkensrug als afscheiding tussen 2 gebieden in een tuin.

Waarom worden de blokken zoveel gebruikt?

Er zijn meerdere redenen, waarom de betonnen elementen zo vaak worden ingezet. Allereerst zijn ze erg voordelig in aankoop. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, beton vergaat natuurlijk niet zomaar. Dit zorgt ervoor dat je een erg lange tijd van de blokken gebruik kunt maken. Omdat de blokken van beton zijn vergen ze niet veel onderhoud en zijn ze milieuvriendelijk. Beton is namelijk eenvoudig te recyclen. Dit alles leidt ertoe dat de blokken in veel situaties worden gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here