Iedere tuin moet onderhouden worden. Een taak die sommige mensen leuk vinden, en waar anderen juist een ontzettende hekel aan hebben. Maar het moet gebeuren, als jij wil genieten van je tuin. Afhankelijk van het type onderhoud dat moet plaatsvinden, zijn daar onvermijdelijk apparaten voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan een grasmaaier, elektrische heggenschaar en hogedrukreiniger. In dit stuk komen de belangrijkste apparaten en gereedschappen aan bod die jij nodig hebt. Sommige van die apparaten zijn, afhankelijk van de grootte van de tuin, elektrisch, op batterij, of werken met een Kleinjan compressor. Zo’n compressor is een veilig alternatief waarmee je zonder elektriciteit en zonder batterij kan werken.

Apparaten

De belangrijkste apparaten binnen de tuin, zijn doorgaans de heggenschaar, hogedrukreiniger en grasmaaier. Te beginnen bij de heggenschaar. Voor een kort stukje heg dat niet te hoog is, zal een handmatige heggenschaar waarschijnlijk volstaan, maar voor een grotere heg is een automatische heggenschaar echt een must wat mij betreft. Tenzij je houdt van hele dagen de heg knippen natuurlijk. 

Voor grasmaaiers geldt hetzelfde: je kunt gaan voor een handmaaier, maar weet dat je daar veel werkt aan hebt. Een andere optie is een elektrische maaier. Voor de echt grote tuinen is een zitmaaier wellicht de beste optie. Tegenwoordig zijn er zelfs robotmaaiers, die soortgelijk werken als robotstofzuigers. Maar in de meeste tuinen zijn die eigenlijk overbodig.

Ten slotte een hogedrukreiniger. Vooral als je tegels hebt, is een hogedrukreiniger echt top. Maar ook voor schuttingen, tuinhuisjes en andere zaken is zo’n ding ontzettend handig. Het versnelt schoonmaken aanzienlijk.

Gereedschap

Voor het alledaagse onderhoud van je tuin, gebruik je waarschijnlijk veel vaker klein gereedschap dan grote apparaten. In deze alinea worden de belangrijkste gereedschappen voor het onderhouden van de tuin genoemd. Te beginnen met een schep, een onkruidwieder, een hark en een tuinschaar om takken van planten en bomen af te kunnen knippen. Ook een zaag kan handig zijn in de tuin. Daarnaast is het ook belangrijk te zorgen voor goede handschoenen en werkkleding. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here