De zomer komt eraan, dit betekent dat het weer tijd is om in de tuin te werken. Misschien heb je een kleine tuin met veel groen of misschien heb je een wat grotere tuin met een schuur. Wat voor tuin je ook hebt je wil natuurlijk dat de tuin gezelligheid uitstraalt en dat de tuin is aangepast naar jouw behoeftes. Een tuin met veel bomen, heb je weleens gedacht aan een Boom kopen bij De Hoeve Buitenleven? Een paar bomen kan de tuin flink opleuken. Bomen kunnen een scheiding maken in je tuin tussen jou en je buren, ook geven ze uiteraard schaduw en niet geheel onbelangrijk, privacy.

Mooie bomen in je tuin

Daarnaast geven voegen bomen veel kleur en sfeer toe aan je tuin, je kunt zelfs leuke tuin lampjes hangen in de bomen in je tuin. Veel bomen in je tuin, betekent ook meer zuurstof. Ook zijn vogels gek op bomen, meer bomen in je tuin betekent dus meer vogels. Er zijn verschillende plekken waar je bomen kopen kan, misschien wil je de boom in het echt uitzoeken of misschien weet je al welke boom geschikt is voor jouw tuin en daarom zou je dit online kunnen bestellen. 

De juiste boom uitkiezen voor de tuin

Nu dat je weet dat je bomen wil in je tuin, is de vraag welke boom is geschikt voor welke tuin en waarom? Een aantal vragen om rekening mee te houden voor jezelf: Wat voor soort bladeren wil jij zien aan een boom? De kleur van de bladeren en wat voor soort bladeren vind jij mooi om te zien in jouw tuin. Sommige bomen hebben niet alleen groene bladeren maar ook bijvoorbeeld bloemen in de taken zitten, of vruchten. Dit zijn allemaal mogelijkheden om aan te denken.

Grootte en breedte van de boom

Het oog wil ook wat, welke vorm mag de boom hebben? Koop je bijvoorbeeld een boom om iets te verbergen in je tuin zoals een rand van een schuur of iets dergelijks, dan is het ook handig om even de boom op te meten. Hoe groot de boom is maar ook hoe wijd de takken reiken van de boom is ook belangrijk om rekening mee te houden. Als je de boom koopt vraag dan even na of de boom al volgroeid is of wat de uiteindelijk grootte zal worden. Zeker als je buren hebt en je een schutting deelt. 

Tuinhuizen en kapschuren en tuinkantoren

Een tuinhuis of kapschuur kan heel praktisch zijn, het verschil tussen de twee is dat een kapschuur meestal open is aan de zijkanten. Hier kan je in de buitenlucht heerlijk zitten met bezoek, in de winter kun je er allerlei spullen in stallen bijvoorbeeld overdekt met zeil. Een tuinhuis is meestal overdekt, denk aan een huisje in het klein. Ideaal om in te zitten, of werken vanuit huis, of voor gasten die blijven overnachten.

Dan is er ook nog het tuinkantoor, en dit is eigenlijk precies zoals de naam beschrijft een kantoor in de (meestal) achtertuin. Dit is uiteraard meestal ook overdekt, een klein kantoortje in de achtertuin kan perfect zijn als je veel thuis werkt en niet gestoord wil worden door pakketbezorgers, spelende kinderen of huisdieren. Een tuinhuis en thuiskantoor verschilt niet veel van elkaar behalve dat, het kantoor uiteraard een meer zakelijke uitstraling en inrichting heeft. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here