Met de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt zijn de prijzen woningen door het dak gegaan. Vooral in steden rond Leiden, Delft, Rotterdam en Amsterdam worden zwaar getroffen. Wanneer je ervoor kiest om op kamers te gaan is het van belang om goed te kijken naar wat wel en niet verzekert wordt. Zo is het belangrijk om je inboedel goed te laten verzekeren tegen brand of diefstal.Ook is een buffer een goed idee om eventuele onverwachte kosten voor bijvoorbeeld boeken of collegegeld op te vangen.

De torenhoge prijzen

In de afgelopen zes jaar is de prijs van huren 11 procent gestegen.Echter, is de financiële situatie van studenten zelf niet verbeterd, wat betekent dat we erop achteruitgaan. Zo is een gemiddelde student 44 procent van zijn inkomen kwijt aan huur. Zo heeft een student door de komst van Corona 23 procent minder inkomsten en 18 procent helemaal niks. 

Hoe kom je aan een betaalbare kamer?

Vaak is het hebben van een social netwerk essentieel in het vinden van een kamer. Door tijdig actie te ondernemen heb je in ieder geval contact gehad. Dit hoeft niet meteen een kamer op te leveren, maar kan deze weer voor nieuwe contacten zorgen. 

Als volgende optie is het inschrijven bij een antikraak organisatie een goed idee. Met deze vorm van wonen wordt leegstand tegengegaan. Je huurt tegen een lagere prijs met als addertje dat het contract elk moment opgezegd kan worden. Toch komt het ook regelmatig voor dat personen op langere termijn mogen blijven. Met een antikraak woning hoef je in ieder geval niet te hospiteren. Een kamer vinden is vaak pas de eerste stap. Doordat je niet alleen gaat wonen is het van belang dat er een klik is met de mede inwoners. Dit kan je zien als een soort van sollicitatiegesprek waarin je zelf moet verkopen. 

Een kamer vinden blijft kortom dus een lastige klus en kost de zoektocht veel tijd. Het is dus goed om af te wegen of dit wel de juiste opties is. Heb jij nu al wel een woning gevonden? Dan helpt voordelige verhuisservice je graag met de verhuizing. Deze organisatie is een studenten verhuisservice waar voordelig mee verhuisd kan worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here