Bij het bewerken van hout komt veel kijken, maar er zijn dan ook veel mogelijkheden in. Zo kunt u er meubels, vloeren, tuindeuren op maat en nog veel meer mee maken.

Van een boomstam naar het eindproduct heeft een lange weg te gaan met daarin veel verschillende werkzaamheden.

Het hout moet gezaagd worden tot een bruikbaar stuk hout, hier voor zijn dus kwalitatieve zaagbladen voor nodig anders zaagt het niet recht of kan het zijn dat de zaagbladen afbreken tijdens het werk.

Het hout moet daarna geschuurd worden en mogelijk in een chemicaliën bad geplaatst om te zorgen dat het hout mooi blijft en niet gaat rotten of verkleuren. Hierna wordt het op maat gezaagd voor het eindproduct, dit kan zijn in latten voor een laminaat vloer of in balken voor bijvoorbeeld een stoel of tafel.

Na de vorige werkzaamheden moet het houdt gefreesd worden, dit gebeurd met bepaalde frezen bijvoorbeeld de zwaluwstaartfrees. Voor de juiste verbinding heeft u de juiste frees nodig, als u zelf uw meubels wilt bouwen let er dan op welke frees u gebruikt of in gedachte hebt te gebruiken. Twee verschillende verbindingen passen namelijk niet in elkaar en dit kan voor verdere problemen zorgen als hier geen aandacht aan besteed is.

Zwaluwstaartverbindingen zijn in het algemeen mooier en sterker dan verbindingen die worden geschroefd. Het doet bijvoorbeeld afbraak aan het kozijn als je de schroeven ziet zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here