Je gras groen houden betekent het gezond houden. Gezond gras is beter bestand tegen droogte, ziekten en plagen. Het is ook beter bestand tegen het weer en zal in betere staat terugveren als het eindelijk weer gaat regenen. Dit vergt een beetje werk van jouw kant omdat het meer dan één taak omvat. Zo moet je het niet alleen te maaien met een hoogwaardige grasmaaier zoals de Husqvarna automower, maar moet je het ook irrigeren met een waterkan of zelfs een tuinsproeisysteem. Het is echter echt de moeite waard, en als je deze stappen volgt, zullen je buren met bruin gras zeker jaloers zijn.

Consequent water geven

De grootste uitdaging om je gras in de zomermaanden groen te houden, is dat het elke dag water moet krijgen. Dit klinkt misschien als veel werk, maar als je tuin vrij groot is, kun je tijd besparen door een irrigatiesysteem met sproeiers of soaker-slangen te installeren. Er zijn veel tuinsproeiers die van hoge kwaliteit en eenvoudige installatie zijn, zoals het Gardena sprinklersysteem. Bovendien bieden de verkopers meestal installatiediensten voor de producten die ze verkopen. Zelfs als ze de diensten niet leveren, geven ze je graag aanbevelingen over de technici die de producten kunnen installeren. Het installeren van zo’n sproeisysteem in je tuin is dus geen enkel probleem.

Regelmatig maaien

Door je gazon slechts 30 minuten per week te maaien, blijft het gras groen en precies op de juiste lengte. Door het kort te knippen (tussen 1/3 en de helft van zijn totale hoogte) vergroot je het vermogen om zonlicht te absorberen en gezond te blijven. Als je op vakantie gaat, vraag dan iemand om je gras water te geven terwijl je weg bent. Ook kan het inhuren van een professioneel hoveniersbedrijf het maaien vereenvoudigen. Bovendien zijn er dankzij de snelle vooruitgang in de technologie automatische grasmaaiers op de markt die de klus zelf kunnen klaren. Door deze grasmaaiers te gebruiken, wordt het maaien van je gazon veel gemakkelijker. Het kost je nauwelijks tijd om hem te bedienen, in tegenstelling tot een traditionele grasmaaier waar je hem vanaf het begin moet bedienen totdat al je gras is gemaaid.

Compost en mulch gebruiken

Compost is ook aan te raden, omdat het je gras bemest en gezond houdt. Compost kan worden gemaakt als je een compostbak hebt, of als je er geen wilt kopen, kun je al je keukenresten gewoon buiten op een hoop gooien. Het ontbindende materiaal zorgt voor een rijke bodem voor je tuin. Aan de andere kant is mulchen een andere belangrijke manier om je gras gezond te houden. Mulch is gewoon “houtachtige of vezelige materialen” zoals schors of papiersnippers die over de bovenkant van het gras worden uitgespreid om te voorkomen dat onkruid groeit en om vocht in de bodem eronder vast te houden. Witte klaver of rogge zijn goede keuzes voor het opbouwen van voedingsstoffen in de bodem. Bovendien helpen ze je gras groen te houden door het wortelstelsel te beschermen tegen extreme hitte of kou. Je kunt deze planten als aanvulling voor de bodem aan je tuin toevoegen. Als je grond vruchtbaar is, zal het gras dat erop groeit ook gezond en groen zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here