Hoe verkoop jij je huis bij emigratieplannen?

Emigreren binnen de EU zou niet lastig moeten zijn op het eerste gezicht. Maar toch, als je een gezin hebt met twee kinderen en je huidige werkt gaat veranderen, komt er een hoop op je af. Wat komt er dan allemaal kijken bij emigratie? Laatst heeft het team van Zelfwoonhuisverkopen een gezin geholpen wat concrete plannen had om te emigreren naar België.

Hoe verkoop je snel en eenvoudig je woning?

Je wilt de focus kunnen leggen op de toekomst, maar moet eerst de dingen thuis goed afhandelen. Een concreet en recent voorbeeld is het gezin wat naar België gaat verhuizen in 2022. Zij hadden de wens om allereerst hun eigen huis in Nederland voor een goede prijs en veel zekerheid te verkopen. Het is dan goed om te weten dat het mogelijk is om je huis verkopen aan belegger. Zij kopen de woning en zullen deze vervolgens gaan verhuren. In Nederland is er naast koopwoningen namelijk ook een grote behoefte aan huurwoningen. In die zin is er ook een tekort aan geschikte huurwoningen. Met een verkoop aan een belegger maak je feitelijk dus ook een potentiële huurder blij.

In het geval van het gezin namen zij contact op met Zelfwoonhuisverkopen. Hun appartement werd bezichtigd en in samenspraak met hen werden de voorwaarden omtrent prijs en andere zaken doorgenomen. Concreet werd duidelijk dat hun huis per 1 februari verkocht moest zijn. Op dat moment duurde het nog een acht maanden voordat de overdracht geregeld moest zijn. Het team van Zelfwoonhuisverkopen is erin geslaagd een koper te vinden die aan deze eis kon voldoen.

Specifieke eisen voor een verkoop

De verdere eis van het gezin was dat het appartement zonder financieel voorbehoud kon worden afgenomen. Zij wilden uiteraard niet met dubbele lasten komen te zitten als hun huidige huis leeg zou komen te staan. In dit geval is er een verkoopdatum vastgesteld voor het huis direct verkopen en waren er geen enkele voorbehouden voor de verkoop. Het gezin was blij dat de verkoop van hun huis binnen één week was geregeld, er waren geen bezichtigingen nodig en hun huis hoefde niet op Funda gepromoot te worden. Dit alles zorgde voor veel rust en zekerheid. En als bijkomend voordeel; Zelfwoonhuisverkopen rekent totaal geen kosten naar de verkoper voor deze bemiddeling. Het gezin kon met gerust hart verder met het zoeken van een geschikte woning in België. Iedereen blij zou je zeggen!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here