Een tuin onderhouden is een behoorlijke klus. Zodra je ergens gevestigd bent dan kun je het hebben over tuinversiering in plaats van alleen tuinonderhoud. Vooral met kerst zal iedereens tuin er strak bij liggen en versierd zijn met verlichtingen en ornamenten.Met name in verafgelegen kleine dorpjes komen veel mooie tuinen naar voren. Wat sommige gezinnen doen in deze tijd is in de auto stappen en stapvoets door de verschillende wijkjes rijden. Op deze manier kunnen de kleintjes genieten vanuit de autoramen en worden niet moe van het lange lopen, wat ‘s winters ook best koud kan zijn. In dit artikel gaan we iets zeggen over wat je kan doen met jouw tuin tijdens de kerstdagen.

Een schanskorf om de kerstboom te beschermen

De kerstboom is vanzelfsprekend. Hiervan heb je één in de woonkamer staan. Een tweede kan in de tuin staan, omringd door een schanskorf ter bescherming. Het hebben van een een schanskorf heeft veel voordelen. Allereerst is het een goede methode om je erf af te scheiden van dat van je buren. Een schanskorf is ook onderhoudsarm, het roest niet en gaat mosvorming tegen, in tegenstelling tot een houten schutting bijvoorbeeld. Een schanskorf is toekomstbestendig en gaan gemiddeld meer dan 40 jaar mee. Tevens kan je een schanskorf vullen met elke soort breuksteen die je maar wil. Een breuksteen is een steen die uit een berg komt doordat dynamiet gebruikt wordt om ruimte te maken voor bouwwerkzaamheden. De grote brokken worden weer afgebroken in kleinere stukken zodat ze op maat en gezeefd doorverkocht worden. Deze breukstenen zijn robuust en stevig, waardoor je met een schanskorf ook van voldoende dekking van de wind kan genieten. 

Je eigen tuin voorzien van verlichting

Voor een boom heb je verschillende soorten verlichting zoals cluster, microcluster, treecluser en streng- / snoer kerstverlichting. De laatste variant is handig voor het versieren van bomen en ook onder de dakgoot van je huis. Streng- / snoer kerstverlichting heeft de meeste ruimte tussen elk individueel lampje en is hierdoor geschikt voor onder de dakgoot. Denk er wel aan dat dit erg tijdrovend is als je een hoog huis hebt waardoor je een ladder moet gebruiken. Verder zou je met wat dingen rekening moeten houden bij het inrichten van je tuinversiering. Het wattage, de timer en plaats van de verlichting is belangrijk. Verlichting op een timer is veel beter want dan hoef je niet elke keer naar buiten te lopen om de lichten aan te doen. Voor de plaats kan je ook verlichting in een buxus of coniferen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here