Als je een vijver in je tuin hebt, moet je deze schoon houden. Zo creëer je een goed leefgebied voor de vissen. Water van goede kwaliteit is essentieel. Het is echter een kleine uitdaging om de kwaliteit van het water op peil te houden. Het toevoegen van een vijverfolie is een van de aanbevolen handelingen om lekkage te voorkomen en je vijver schoon te houden. Daarnaast kun je andere behandelingen doen om een ​​gezonde leefomgeving voor je vissen te behouden. Hier zijn enkele tips om het water helder te houden.

Creëer een gezonde populatie vissen

In een vijver moet je niet te veel vissen houden. Wanneer je vijver overbevolkt is, kunnen de visuitwerpselen onbalans in het water veroorzaken. Dan moet je de vissen niet te veel voeren. Niet opgegeten visvoer zinkt en veroorzaakt bederf in je vijver. Je hoeft de vissen maar één keer per dag te voeren. Koop ook visvoer van hoge kwaliteit dat kan blijven drijven als het niet wordt opgegeten.

Het vuil opruimen

Als je vuil op het oppervlak van de vijver ziet, moet je dit onmiddellijk schoonmaken. Visafval, overgebleven visvoer en rottend vuil kunnen het ammoniakgehalte in je vijver verhogen. Deze stof is schadelijk voor je vissen. Wanneer het ammoniakniveau stijgt, kun je ammoniakneutralisator toevoegen om de vijver schoon en gezond te houden.

De juiste filtratie en pomp gebruiken

Pomp en filtratie zijn essentiële hulpmiddelen voor je vijver. Zorg er dus voor dat je de juiste maat pomp gebruikt. Ook moet het filter passen bij de grootte van je vijver. Als je een klein filter gebruikt, zal het minder effectief zijn. Het is beter om een ​​grotere filtermaat te gebruiken, zodat het vuil effectief kan worden verwijderd. Zorg er dan voor dat je het filter altijd reinigt volgens de instructie. Als je bovenstaande tips doet, is je vijver altijd schoon. Als je vijver schoon is, zijn de vissen ook gezond.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here