Als je je huis gaat inrichten denk je meteen aan de gordijnen, de vloeren, het behang en je meubels. Maar waar je meestal te laat aan denkt is de verlichting in huis. Je staat er vaak niet eens bij stil hoe belangrijk licht voor een interieur is.

Het is zo dat als men plannen maakt voor het inrichten van een ruimte men er niet eens bij stil staat. Wil je echt optimaal van licht kunnen profiteren dan is het handig om een lichtplan te maken. Lamplord heeft prachtige lampen om het lichtplan tot leven te brengen. Ook kan je er terecht voor advies als je er zelf niet uit komt.

Uitstraling 

Verlichting bepaalt de gehele sfeer van een ruimte. Verkeerd licht kan echt een ruimte tekort doen, Denk maar eens aan tl-lampen. Als je die in een ruimte plaatst, waar dan ook, dan zie je direct dat die ruimte niet langer gezellig oogt. In een lichtplan bedenk je, waar je in jouw huis licht nodig hebt. Het is ook handig een lichtplan te maken voordat je een verbouwing doet want je kan dan alvast aansluitpunten maken in de muren. Dat voorkomt een hoop gedoe. Schrijf je plan op of beter nog: teken het uit.

Lichtplan

Om een lichtplan voor een bepaalde ruimte te maken is het belangrijk om er goed over na te denken wat je met de ruimte wilt gaan doen. Waar wordt de ruimte straks voor gebruikt? Is het een keuken waar je veel verlichting nodig kan hebben of is het een slaapkamer waar je vooral sfeer wil creëren? Je kan echt ontzettend veel doen met verlichting.

Algemene verlichting

Algemene verlichting is de basis. Het wordt ook wel basisverlichting genoemd. Je zorgt ervoor dat er in een bepaalde ruimte voldoende licht komt, zodat de ruimte mooi en diffuus verlicht wordt. Het licht is onopvallend en rustig waardoor het rustig aan de ogen is. Het benadert zoveel mogelijk het natuurlijke daglicht. Daarnaast is het leuk om meerdere lampen in een ruimte te hebben zodat je ook een beetje kan spelen met het licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here