Meer en meer huizen worden gesierd met kunststof kozijnen en dat is niet zo gek; veel meer mensen verruilen hun houten kozijnen in voor kunststof varianten, omdat deze kozijnen flink wat voordelen met zich meebrengen. Maar wat zijn die voordelen? Waar kan je van profiteren op het moment dat je je kunststof kozijnen in Assen laat plaatsen?

Amper onderhoud

Het eerste voordeel is een fijne; het vrijwel volledige gebrek aan onderhoud. Wie een houten kozijn heeft, weet hoe onderhoudsgevoelig deze is. Laat hem niet regelmatig door de schilder bewerken en de houtrot krijgt vat op het geheel. Doe daar vervolgens weer niet genoeg aan en je kan de hele boel opnieuw laten plaatsen. Bij kunststof kozijnen is die zorg volledig verdwenen. Houtrot heeft niks in te brengen tegen kunststof en dus hoef je vrijwel geen onderhoud te plegen aan je kunststof kozijnen. Het enige wat je af en toe even moet doen, is ze schoonmaken. Een doekje langs de kozijnen is vaak al genoeg om ze er weer als nieuw te laten uitzien. 

Uitstekende isolatie

Moderne kunststof kozijnen zijn ook zo gemaakt, dat ze perfect isoleren. Ze kunnen bestaan uit dubbel of triple glas, waarmee ze de koude prima buiten houden. Een bijkomend voordeel van deze isolatie, is dat ze ook erg geluiddempend werken. Sommige kozijnen dempen zelfs zo goed, dat je helemaal niets meer hoort van iemand die buiten staat te schreeuwen. De isolerende werking van kunststof kozijnen betekent dat ze ook gezien worden als verduurzamende elementen en er dus gebruik gemaakt kan worden van een subsidiepotje, dat door de overheid beschikbaar is gesteld om het verduurzamen van huizen te stimuleren. Kortom: kunststof kozijnen maken je huis duurzamer en de effecten ervan zijn direct te merken in dalende energiekosten.

Kleurvast

Wie houten kozijnen heeft, of houten gevelbekleding, zal regelmatig een schilder moeten inhuren om de kozijnen weer helemaal strak in de verf te krijgen. Dit komt omdat de verf langzaam maar zeker minder wordt door UV-licht. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen dit licht, waarmee ze volledig kleurvast zijn. Met andere woorden: de komende tientallen jaren blijft de kleur van je kozijnen volledig intact en kan de schilder zich gaan richten op andere woningen.

Maatwerk

Kunststof kozijnen worden altijd op maat gemaakt. Dit heeft te maken met het feit dat geen enkel huis hetzelfde is. Ook al lijken de huizen in dezelfde straat identiek, ze verschillen altijd in kleine details van elkaar. Daarom is het plaatsen van kunststof kozijnen altijd maatwerk. Ze komen immers het beste tot hun recht als ze helemaal perfect zijn geplaatst en geen millimeter tocht door kunnen laten. Het zou zonde zijn als een kunststof kozijn, met al zijn isolerende capaciteiten, niet helemaal lekker in de gevel is gezet. Dan krijgt tocht de kans om er doorheen te sijpelen en gaat die isolerende werking helemaal verloren. Het inmeten en plaatsen van de kozijnen is dan ook strak gesneden maatwerk, zodat je altijd zeker weet dat je kozijnen hebt die helemaal op jouw woning zijn afgestemd en dus optimaal functioneren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here