Heb jij ook zo last van vervelende insecten binnenshuis? Maar wil je toch de deur naar buiten open kunnen doen voor wat frisse lucht binnen? Dan kan een rolhor deur een handig product zijn op aan te schaffen voor jouw deur naar buiten. In deze blog lees je meer over de rolhor, wat de voordelen zijn en waar je ze kan vinden.

Wat is een rolhor?

Een rolhor is simpelweg een stevig en fijnmazig gaas, welke je kan oprollen met een handig rolmechanisme. Zo kan je de hor gemakkelijk voor de deuropening trekken uit de rolcassette welke meestal aan de zijkant van het kozijn is bevestigd. Heb je de hor niet meer nodig of wil je zelf naar buiten dan is het heel gemakkelijk om de hor te openen en weer te sluiten. De hor blijft voor de opening gespannen, door magneten welke hechten aan het aluminium frame van de hor.

Door de fijnmazige hor kunnen insecten en bijvoorbeeld muggen makkelijk buiten gehouden worden. Zo is het voor jou toch mogelijk in binnenshuis de lampen te laten branden, terwijl de buitendeur open kan blijven. Dit is vooral prettig op warme zomeravonden.

Wat zijn de voordelen van een rolhor?

Uiteraard heeft een rolhor vele voordelen. Een aantal zijn al eerder benoemd, maar er zijn er nog meer. Zo is het ook erg gemakkelijk om de rolhor zelf in te korten naar wens en deze vervolgens zelf te plaatsen. Doordat de hor volledig oprolt in de cassette, neemt het weinig ruimte in beslaf, ziet het er opgeruimd uit en is het materiaal goed beschermd. Tegenwoordig zijn de horren zelf zodanig ontwikkeld dat mensen met hooikoorts hun buitendeur open kunnen laten zonder last te krijgen van deeltjes in de buitenlucht.

Waar kan ik een rolhor kopen?

Een rolhor is te koop op veel plekken. Uiteraard kan je je bestelling plaatsen in een van de vele webshops. Ook is het mogelijk om het product te kopen bij jouw plaatselijke bouwmarkt. Vrijwel alle verkooppunten bieden een opmaat-service aan. Ben je zelf echter ook wel een beetje handig, dan kan je dit ook prima zelf uitvoeren. Meestal is een ijzerzaag, accutol en een horspanner voldoende gereedschap om de klus te klaren. Een horspanner is echter niet altijd te vinden in ieders gereedschapsassortiment. Daarom krijg je een horspanner vaak bij bestelling van jouw rolhor. Let bij de aankoop goed op de prijzen. Deze kunnen onderling best verschillen en er zijn regelmatig kortingen te vinden voor deze producten.

Bron: Homewishez.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here