Je wilt heerlijk in de tuin zitten, maar de wind gooit roet in het eten. Het zit er toch niet zo fijn met dat koele briesje. Je hebt er al over nagedacht om een windscherm te plaatsen, maar dan moet dat niet ten koste gaan van het uitzicht. In dat geval biedt een glazen windscherm het beste van twee werelden. Dan kun je zelfs al veel eerder dan de zomermaanden in je tuin plaatsnemen, lekker in de luwte.

Glazen windscherm houdt windkracht 11 tegen

Klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, zo’n glazen windscherm. Misschien dat je je wel afvraagt hoe al dan niet breekbaar dat glas is. Het glas in de schermen is uiteraard vele malen steviger dan de ramen in je woning. De schermen kunnen best tegen een stootje en omwaaien zullen ze ook zeker niet. Statistisch gezien kunnen ze windkracht 11 aan, mits je ze natuurlijk voldoende gefundeerd hebt. Helemaal mooi is dat als je aan de kust woont, waar het altijd harder waait dan meer inlands. Maar zo’n windscherm is ook voor horecagelegenheden (al dan niet) aan de kust een prachtige oplossing om wind buiten de deur te houden.

3 soorten glas

Glazen windschermen zijn er gemiddeld gezien in 3 soorten glas:

  • Blank glas
  • Getint glas
  • Satijn glas

Met satijn glas – ook wel melkglas genoemd – creëert u een extra stukje privacy. Dit komt door de speciale bewerking met zuur, waardoor dit type glas aan een kant een gematteerde uitstraling krijgt. Het is alleen niet hetzelfde als matglas. Dit is gelaagd glas welke is voorzien van matte folie.

Getint glas is gekleurd, maar nog wel doorzichtig. Dat geeft je tuin een prachtige en luxe uitstraling. Je kunt hierbij kiezen uit kleuren als grijs, blauw, groen en brons. En het biedt je uiteindelijk ook nog wat bescherming tegen de felle zonnestralen. Blank glas – het woord zegt het al – is doorzichtig glas zonder kleur. Te vergelijken met de ramen in uw huis.

Funderen

Belangrijk is dat je een glazen windscherm goed fundeert. Dat kun je ook laten doen. Je wilt niet dat je windscherm na verloop van tijd verzakt, of dat storm een einde maakt aan het verhaal. Funderen doe je met de pre-fab betonpoeren die je kunt ingraven. Vervolgens plaats je de windscherm palen vrij gemakkelijk op de poeren. Er is nog een andere optie en dat is om betonankers in een fundatiebalk van beton te storten.  Je kunt het windscherm van glas ook op een muurtje of een vlonder monteren. Maak dan gebruik van chemische ankers of slotbouten.

 

 

h2 Mobiel windscherm

Wel staat zo’n windscherm vast in de fundering. Dus je kunt niet even het scherm verplaatsen. Vaak hoeft dat ook niet, maar je kunt natuurlijk ook een tuin of terras hebben waarbij een groot windscherm niet past. Dan past een mobiel windscherm waarschijnlijk beter bij jouw situatie. Deze nemen minder ruimte in beslag en kun je het eventueel ook snel opbergen. Bovendien kun je ook deze schermen in glas kopen. Zodat je van het mooie uitzicht vanuit je tuin kunt blijven genieten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here