Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben je ongetwijfeld trots op je onderneming. En terecht. Je hebt iets opgebouwd waarmee je zelf je eigen boterham verdiend. En misschien heb je ook nog wel de nodige mensen in dienst. Deze mensen kunnen een boterham verdienen voor hun gezin dankzij jouw onderneming.

Een eigen bedrijf hebben is veel regelwerk natuurlijk. Helemaal als je personeel in dienst hebt. Al met al is het hebben van een eigen bedrijf een hele administratie. Maar ook daarvoor kun je natuurlijk weer mensen inhuren. Hetzij bij jezelf op het bedrijf of een externe dient/bureau. Zodoende kun jij je richten op de corebusiness.

Als je bijvoorbeeld een productiebedrijf hebt met een fabriek en een kantoor daaraan vast, dan wil je dat dit pand er altijd spik en span uit ziet. Het pand is namelijk het uithangbord voor jouw bedrijf. Wil je kiezen voor allround kantoorschoonmaak? Huur dan een schoonmaakbedrijf in.

Onderhoud van je bedrijfspand

Allereerst is het standaard onderhoud aan je bedrijfspand van belang. Hen je bijvoorbeeld houten delen aan je pand, dan is het belangrijk om deze goed en netjes in de verf te houden. Een vervallen en afbladerende boei ziet er natuurlijk niet echt representatief uit.

Schoon houden van je bedrijfspand

Daarnaast is het belangrijk dat alles schoon is. Zowel van binnen als van buiten.

De buitenkant geeft een eerste indruk van je bedrijf. Als deze buitenkant niet goed schoon is en bijvoorbeeld de dakranden en dergelijke helemaal groen zijn door de weersinvloeden, dan geeft dat geen goed beeld. Dan kun je binnen nog zo’n kwalitatief hoogstaand product maken, een eerste indruk kan veel kapot maken.

Bij de buitenkant horen ook de ramen. Deze dienen ook goed schoon gehouden te worden. Als je allemaal vuile ramen ziet bij een bedrijf met bijvoorbeeld allemaal strepen er op, dan komt dit niet goed over.

Deze ramen kunnen natuurlijk ook aan de binnenkant vervuild raken. Daarom is het belangrijk om professionele glazenwassing te hebben voor je bedrijf. Een goede glazenwasser voor je bedrijf is goed te vinden. Er zijn in elke regio van Nederland wel aanbieders van deze service.

Zit je bedrijf bijvoorbeeld in Eindhoven gevestigd, zoek dan maar eens op glazenwasser Eindhoven. Je krijgt dan al diverse aanbieders in beeld waaruit je kunt kiezen. En dat gewoon in je eigen plaats.

Spreek goed uit met de glazenwasser wat je verlangt. Natuurlijk moeten de ramen zelf goed schoon gemaakt worden. Maar spreek ook af hoe vaak de glazenwasser ze moet wassen en bijvoorbeeld of hij eens in de zoveel tijd de kozijnen even mee moet nemen.

Bron: Actief-Cleaningservices.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here