Je kent kunstplannen wellicht voornamelijk van binnen! Denk aan de losse bloemen, waarmee je een fraai boeket kunt vormen voor op tafel of in de vensterbank. Ook leuk zijn de kunstplanten in een potje. Wist je echter dat er ook kunstplanten voor buiten bestaan? Zo kun je het terras of balkon bij je woning aankleden, zonder groene vingers te hoeven hebben. Ideaal wanneer je regelmatig te maken hebt met planten die al binnen een paar weken vervangen moeten worden!  

Kunstplanten voor buiten in diverse soorten 

Buiten kunstplanten gebruiken kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de planten in sierlijke potten op de hoeken van je terras. Ook bij de voordeur of bijvoorbeeld onder een overkapping achterin je tuin komen deze planten goed tot hun recht. Maak gebruik van gekleurde bloempotten om je tuin een vrolijke uitstraling te geven. Door de potten te vullen met aarde, lijkt het net echt. 

Gebruik kunstplanten in je borders 

Niet alleen in bloempotten komen de kunstplanten goed tot hun recht. Gebruik ze ook in de borders van je tuin! Denk aan een kunstpalm voor buiten, welke prachtig staat in een border van witte stenen. Het geeft je tuin een zomerse look! Ook namaak bamboe staat vaak goed. Waar bamboe in de herfst en winter vaak een gele kleur krijgt, blijft de bamboe in jouw tuin het hele jaar door mooi. 

Voordelen van kunstplanten voor buiten 

Het voornaamste voordeel van kunstplanten voor buiten is het feit dat je geen omkijken hebt naar deze planten. Je hoeft ze geen water te geven, ze hoeven niet gesnoeid te worden, enzovoorts. Ideaal voor mensen zonder groene vingers, of voor ouderen die de energie niet meer hebben om hun tuin zelf te onderhouden. Met de kunstplanten kunnen zij blijven genieten van hun fraaie tuin! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here