Er zijn verschillende deuren verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een stompe of een opdekdeur. Daarnaast kun je een blik werpen op het gebruik van glas in combinatie met je nieuwe deur. Het is een uitdaging, maar waar moet je opletten bij het kiezen van een stompe deur glas?

 

Verschil opdek en stompe deur

Er zijn opdek of stompe deuren verkrijgbaar, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn. Daarnaast worden stompe deuren geplaatst met scharnieren. Ook is de keuze voor een stompe deur smaakgebonden en afhankelijk van het huidige type kozijn. Stompe deuren vallen zoals gezegd geheel weg in het kozijn, waardoor ze een mooier geheel vormen met de rest van het interieur.

 

Stompe deur passende bij je woonstijl

Je meubels zijn een weerspiegeling van je eigen smaak en stijl. Ook je deuren weerspiegelen een stukje persoonlijkheid en karakter. Het is goed om voor een binnendeur te kiezen die daarop aansluit. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek interieur. Klassieke deuren kenmerken zich veelal door het gebruik van roedes, panelen en glas. Wist je dat je een deur ook naar smaak samen kunt stellen? Als je kiest voor een stompe deur met glas, kun je aangeven welk soort glas je voorkeur heeft. Zo geeft helder glas een moderne touch aan je interieur, maar ook matglas heeft het moderne vermogen, inclusief een stukje privacy en geborgenheid. Glas zorgt daarnaast voor veel lichtinval en een mooi ruimtelijk effect. Kies voor een stoere stompe deur met glas in een donkere kleur voor een industrieel interieur.

 

Draairichting en het meten van je stompe deur

Bij het kiezen van een stompe deur met glas kun je kijken naar de draairichting van je deur. Wil je de deur naar jezelf toe kunnen openen, of juist van je af duwen? Welke draairichting is het best geschikt voor je kozijn of dient het kozijn aangepast te worden? Allemaal belangrijke punten om rekening mee te houden. Beschik je over een kleine ruimte, waarbij je minder ruimte hebt om een deur te openen of te sluiten? Ook dan is een stompe deur ideaal. Een stompe deur met glas kun je namelijk ook kopen als schuifdeur. Schuifdeuren nemen minder ruimte in. Ten slotte kun je het kozijn op gaan meten. Meet nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn. Hier trek je 5 mm vanaf en je meet de breedte en de hoogte. Beschik je al over een stompe deur? Dan kun je deze ook gebruiken voor de afmetingen.

Bron: Woningfacts.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here