Eens in de zoveel tijd moet de keuken eens flink onder handen genomen worden. Een mooie keuken is immers van cruciaal belang voor je kwaliteit van wonen. Pak dit grondig aan, van mooie keukenkastjes tot mooie bruine eetkamerstoelen tegen scherpe prijzen. Zo ga je te werk bij de vernieuwing van je keuken.

De kleuren

De kleuren van jouw keuken moeten zorgvuldig gekozen worden, omdat ze van grote invloed zijn op de sfeer. Zwart, wit en grijs ogen stijlvol, terwijl aardetinten wat klassieker en gemoedelijker ogen. Lichtblauw of groen zijn ideaal voor een wat meer landelijke sfeer.

Het materiaal

Ook het materiaal is van grote invloed op de sfeer in jouw keuken. Natuursteen of keramiek op het aanrechtblad is ontzettend stijlvol, maar je moet vaak wel uitkijken met sommige schoonmaakmiddelen. Bij veel mensen thuis is het aanrechtblad gewoon van kunststof. Iets minder stijlvol, maar wel makkelijk schoon te houden.

De meubels

Kies een mooie eettafel en mooie stoelen uit bij bijvoorbeeld https://www.shopx.nl/. Bedenk hoeveel mensen aan tafel moeten zitten en houdt rekening met de ruimte tussen het tafelblad en de zitting van de stoelen. Als iedereen comfortabel wil zitten, moet daar minimaal twintig centimeter tussen zitten. Populaire materialen voor meubels in de eetkamer zijn hout, keramiek en kunststof. Begin bij het kiezen van de tafel en kies daarna pas de stoelen.

De vloer

De vloer in de keuken moet goed tegen vocht kunnen en moet makkelijk schoon te maken zijn. Een houten vloer is mooi, maar in de keuken is een tegelvloer of een pvc-vloer in de meeste gevallen toch het handigst. Het grootste voordeel van een tegelvloer is dat deze ook uitstekend te combineren is met vloerverwarming. PVC is goedkoper en makkelijker te leggen, maar kan na verloop van tijd wel gaan kreuken.

Uitbesteden?

Een volledige verbouwing van de keuken is een flinke onderneming en het is daarom fijn om het in ieder geval voor een deel uit te besteden. Niet alleen omdat je dan minder zelf hoeft te doen, ook omdat een expert vaak een goed oog heeft voor wat mooi kan worden bij jou in huis. Het is daarom aan te raden op zoek te gaan naar een expert in keukens waar je wel mee in zee wilt gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here