Zonder tuin verlichting is geen enkele tuin helemaal compleet, en dit niet alleen voor de sfeer. Tuinlampen zijn ook heel functioneel, vooral als het in de winter al erg vroeg donker buiten is. Hier zullen allemaal wat dieper op in te gaan en we zullen jou ervan te overtuigen dat jij ook tuinverlichting moet aanleggen.

Geniet meer van je tuin

Wanneer jouw tuin op een sfeervolle manier is verlicht kun je in de zomer langer buiten zitten om te genieten van die zwoele zomeravonden, maar ook in de winter geeft het meer sfeer. Wanneer het ijskoud is buiten wil je uiteraard binnen zitten, maar het geeft toch wat meer sfeer wanneer je uitzicht hebt op een prachtig verlichte tuin. Dus met een goed uitgekozen tuinverlichting kun je het hele jaar rond meer van je tuin genieten. Ook kan je bijvoorbeeld een paar mooie stalen spiegels ophangen in je tuin, hierdoor lijkt je tuin veel ruimtelijker!

Je hebt beter zicht

Deze is natuurlijk overduidelijk, maar het is toch handig dat jouw tuin niet pikkedonker is wanneer je in de avond wat later thuiskomt. Vooral wanneer het in de winter al om 6 uur donker is kunnen die tuinlampen van pas komen. Dat maakt het wegzetten van je fiets toch net wat gemakkelijker.

Bescherm jezelf tegen criminaliteit

Dit klinkt misschien wat raar, maar criminelen breken gemiddeld vaker in bij een huis zonder tuinlampen. Maar het is best logisch wanneer je erover nadenkt, wanneer er geen licht brand neem je natuurlijk sneller aan dat er niemand thuis is. Bescherm je huis dus en installeer led tuinverlichting, het is in ieder geval veel goedkoper dan de schade wanneer er wordt ingebroken.

Wat is led eigenlijk?

Led staat officieel voor Light Emitting Diode en het zijn kleine lampjes die origineel een fel wit licht uitzenden. In ons huishouden gebruiken we ze al langer maar ze worden steeds populairder, en dus ook binnen tuinverlichting. Tegenwoordig bestaan ze ook in andere lichtkleuren en ze zijn erg efficiënt. Dit is dan ook de reden dat ze vaak de plaats innemen van bijvoorbeeld spaar- of gloeilampen. Ledlampen verbruiken minder energie, gaan langer mee en zijn dus ook beter voor het milieu. En wat voor u misschien nog wel het fijnst is, is dat ze goedkoper zijn en op lange duur ook veel minder energiekosten maken. Hierom zijn ze dan ook een goed keus voor uw tuinlampen.

Volgens mij heb je nu genoeg redenen om tuinverlichting aan te schaffen, en dan led tuinverlichting in het speciaal. Tuinlampen maken het gezelliger en veiliger, dus waarom zou je er nog vanaf zien?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here