Ben je een tuinliefhebber en je wilt nog meer leven in het geheel brengen? Dan kan een zinken vuilnisemmer of een melkbus voor wonderen zorgen. Dat een melkbus niet meer wordt gebruikt op de boerderij betekent ook weer niet dat het direct einde verhaal is. Met een melkbus kun je namelijk nog een hoop leuke dingen doen en hetzelfde geldt voor die oude zinken vuilnisemmer.

Een melkbus aanschaffen

Wanneer je gaat voor een melkbus waarbij van traditionele inzet geen sprake is, dan kan het misschien raar klinken maar je hebt een aantal keuzes en dat is alleen maar goed nieuws. Zo bestaat er verschil wat betreft de inhoud. Je kunt gaan voor groot, middelgroot of klein. Praten we over groot, dan hebben we het over ongeveer 40 liter. Bij middelgroot is er sprake van ongeveer 30 liter en bij klein is dat rond de 20 liter. Afhankelijk van het doel waar je de melkbus voor gaat inzetten, speelt het materiaal ook een rol en daarbij heb je de keuze tussen staal, aluminium en kunststof. Voor de tuin is een melkbus van aluminium of kunststof ruim voldoende. Heb je echter extremere plannen met je melkbus zoals carbidschieten, dan zal je moeten gaan voor staal vanwege de robuustheid en dat zorgt weer voor de nodige veiligheid.

Zinken vuilnisemmer

Wil je toch iets anders proberen dan een melkbus, een zinken vuilnisemmer is ook een leuke optie. Je hoeft de emmer namelijk niet perse voor het vuil te gebruiken, ook inzet als bloempot of  opbergen van spullen vormen mogelijkheden. Het voordeel van een zinken emmer is, dat deze niet roest en dat is een basisvoorwaarde bij gebruik in de tuin. Mocht zink je als kleur niet bevallen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de kwast te gebruiken aangezien het materiaal zich uitstekend daarvoor leent.

Je ziet het, wil je je tuin nog meer opvrolijken? Vanaf nu moet dat met een melkbus of zinken vuilnisemmer helemaal geen probleem meer zijn. Zelfs carbidschieten behoort tot de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here