Wanneer iemand de keuze heeft tussen een bank van stof en leer wordt er vaak een beslissing gemaakt op basis van persoonlijke meningen, ervaringen en aanbevelingen. Het is verstandig om eerst onderzoek te doen naar de voordelen van elk materiaal. Hier leg ik de voordelen van stof uit.

Ruime keuze

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stoffen zijn waarmee je een bank kan bekleden en dat is een voordeel! Hierdoor is het assortiment van ‘’stof’’ breder dan die van ‘’leer’’. Zo bestaat de stoffencollectie voor Room108 banken uit ruim 700 verschillende mooie stoffen. Daardoor is er altijd wel een geschikt stof die bij jou past. Hierdoor is de kans groter dat je een bank kiest die match met je kamer.

Comfortabel

Een stoffen hoekbank zorgt ook voor meer en fijn comfort. Stof is een warm materiaal en is over het algemeen zacht, met als gevolg dat de bank comfortabel zit. Niks is ideaal om na een lange dag op zo’n bank neer te ploffen.

Eigenschappen

Slijtage hangt meestal af van wat voor soort stof de bank gemaakt is. Goede kwaliteit stof zijn beter bestand tegen slijtage. Ook kan stof niet bekrassen, iets dat leer wel kan. Om de bank mooi te houden is het aan te raden om de losse rug- en zitkussens af en toe op te kloppen en regelmatig te wisselen.

Nadelen stoffen bank

Veel mensen denken dat een stoffen bank behoorlijk snel vies en vuil wordt. Dit is gemakkelijk te voorkomen door de bank te impregneren. Hierdoor is die zeker 5 jaar lang vuilafstotend. Ook houd je de bank hierdoor in topconditie en bescherm je het tegen ongelukjes gebaseerd op water, olie of vet. Hierdoor kun je stressvrij genieten van jouw stoffen bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here