In de tuin is altijd wel wat te doen, of het nu het onderhouden van de planten is of een nieuwe klus om iets in de tuin te maken. Werken in de tuin wordt door velen gezien als een ontspannen bezigheid. Je bent buiten in de frisse lucht en het werken tussen het groen heeft een ontspannen invloed. Klussen in de tuin hoeft ook niet moeilijk te zijn. Er zijn allerlei dingen te bedenken die ervoor zorgen dat je tuin mooier wordt en die jou voldoening geven om eraan te werken. Hieronder vind je de mooiste klussen voor in de tuin.

Tuinmuur maken

Heeft jouw tuin een tuinmuur nodig? Een tuinmuur helemaal zelfstandig maken geeft natuurlijk de grootste voldoening. Hiervoor wordt in de meeste gevallen steen gebruikt die je opmetselt. Door de tuinmuur zelf te maken, kun je flinke kosten besparen, al is het wel een vereiste dat je een beetje handig bent. Hoeveel geld je kwijt bent aan het bouwen van een tuinmuur hangt af van de steen die je gebruikt en om hoeveel meter tuinmuur het gaat. Houdt rekening met zo’n 16 à 17 euro per vierkante meter voor de steen, het metselzand en het cement.

Schuur bouwen

Een schuur in de tuin is handig om je tuingereedschap en tuinmeubilair in op te bergen. Een schuur bouwen is echter ook een flink project waarvoor je goede voorbereidingen moet treffen. Je kunt natuurlijk een aannemer vragen om de schuur te maken, maar zelf een schuur bouwen is natuurlijk ook leuk om te doen. Bovendien kun je hiermee flink besparen op de kosten. Afhankelijk van de locatie van de schuur en de grootte heb je wel of geen vergunning nodig. Bekijk dit goed van tevoren voordat je start met bouwen. 

Vijver maken

Als je tuin er goed en verzorgd uit ziet, is het niet alleen fijn om hier zelf in te verblijven, maar het verhoogd ook de waarde van je huis. Een vijver kan hier nog verder aan bijdragen. Een vijver bouwen hoeft niet heel moeilijk te zijn en bovendien kun je helemaal zelf bedenken hoe je de vijver wilt hebben als je deze zelf maakt. Ook geeft het veel voldoening als je weet dat je de vijver eigenhandig hebt gebouwd. Online kun je alle materialen kopen die je nodig hebt om een vijver te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here