De ene tuin is de andere niet. Het is je vast weleens opgevallen dat tuinen er heel verschillend uit kunnen zien! Zo heeft de ene tuin veel stenen, en de andere tuin weer veel planten. Er bestaan namelijk erg veel verschillende soorten tuinstijlen. Welke tuinstijlen er zoal zijn, beschrijven we in dit artikel!

Een diervriendelijke tuin

Wanneer je van dieren houdt, kan een diervriendelijke tuin een leuk idee zijn. Dieren in je tuin zorgen namelijk voor gezelligheid! Een diervriendelijke tuin kan bijvoorbeeld beschikken over een vijver met veel vissen en kikkers. Ook kun je vogelhuisjes wegzetten met eten erin, en bloemen wegzetten die vlinders aantrekken. Wanneer je een hond hebt die veel in je tuin rondloopt, kun je het beste geen breekbare en gevaarlijke voorwerpen in je tuin zetten. Pas dus bijvoorbeeld op met dure standbeelden of bloemenvazen.

Een wellness tuin

Wanneer je van luxe en ontspanning houdt, kun je kiezen voor een wellness tuin. Hierin vindt je zaken als een jacuzzi, zwembad en buitendouche. Ook is er voldoende ruimte om te zonnen en lekker te relaxen. Verder hebben dit soort tuinen vaak goede privacy, en staan er bloemen die lekker ruiken. Ook staan er vaak exotische planten en is er kunstgras aanwezig. Zo hoef je nooit meer naar een wellness resort toe voor wat ontspanning, je hebt je eigen resort in de achtertuin!

Een ecotuin

Wanneer je erg houdt van natuur en het milieu belangrijk vindt, kan een ecotuin wat voor jou zijn. Een ecotuin is zo zelfvoorzienend mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een moestuintje waar groenten en/of fruit in staat. Ook vind je zaken als watervoorzieningen, veel verschillende planten en duurzame materialen. Er wordt zoveel mogelijke rekening gehouden met de natuur en met dieren.

Een stadstuin

Ook huizen in de stad hebben soms de beschikking over een tuintje. Meestal is dit een aanzienlijk kleinere tuin dan in een dorp, maar een tuin is een tuin. Zeker omdat de stad vaak erg druk is en weinig natuur heeft, is het fijn om een tuintje te hebben. Omdat je al weinig ruimte hebt, staan er geen overbodige dingen in een stadstuin.

Een tuin laten ontwerpen

Wil je een nieuwe tuin laten ontwerpen? Dan kan de Hovenier in Zevenbergen Habro Tuinen je verder helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here