Als de zomerperiode weer begint aan te breken wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe loungeset. Heerlijk genieten van de zon met een goed glas wijn en even helemaal nergens anders aan denken. Maar de grote vraag is, waar moet ik op letten bij het kopen van een loungeset? Met onze uitstekende tips wordt het uitkiezen van je nieuwe loungeset een makkie.

Tip 1: Kies het model uit wat in jouw tuin past

De eerste tip die we je mee willen geven is doe onderzoek naar het model dat je graag wilt hebben. Loungesets zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een complete set om het woonkamer gevoel te creëren. Eén of twee loungebanken met twee stoelen. Of wat dacht je van een set met een enorme hoek waar je na een lange dag werken goed op kan ontspannen. Je kunt ook kiezen voor een kleine loungeset als de ruimte minimaal is. De keus is helemaal aan jou.

Hou er natuurlijk ook rekening mee dat de loungeset die je op het oogt hebt daadwerkelijk in de tuin past. Zorg er daarom voor dat je altijd eerst de afmetingen controleert. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen.

Tip 2: Test loungesets uit met verschillende kussens

Als je hebt besloten om een loungeset aan te schaffen is een belangrijk onderdeel het uittesten van de kussens. Het is voor iedereen anders wat lekker zit. De één zit graag op kussens die hard zijn en de andere prefereert wat zachtere kussens. Als je het hele jaar door in de tuin zit is het aan te raden om te kiezen voor zogenaamde ‘all weather kussens’. Het is dan niet nodig om de kussens op te bergen.

Tip 3: Keuze uit diverse soorten materialen

Het uitkiezen van een loungeset die je mooi vindt is stap één maar je moet er vervolgens ook over nadenken van welk materiaal het gemaakt moet worden. Wanneer je een strakke tuin hebt past aluminium bijvoorbeeld hier goed bij. Met een houten loungeset zorg je voor een natuurlijke uitstraling. Als je kinderen hebt kun je dat het best ook in je keuze meenemen. Sommige materialen zijn beter schoon te maken dan andere.

Tip 4: Denk na over het opbergen van je loungeset

Als de winterperiode aanbreekt moet je je loungeset en dan met name je kussens gaan opruimen. Zo zorg je ervoor dat je er langer plezier van hebt. Je moet er dus ook over nadenken hoe je dit gaat opbergen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kussenbox aan te schaffen waar je ze in kunt plaatsen. Deze box kun je vervolgens in de schuur, garage of op zolder opbergen. Er zijn ook loungesets verkrijgbaar met een box die is ingebouwd in de bank zelf. Dat is natuurlijk hartstikke handig want zo haal je in een handomdraai de kussens eruit en geniet je meteen van je loungeset!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here